دیتکو - لوگو
Search
Close this search box.

قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ تاکنون؛ مرور اتفاقات تاریخی مهم + نمودارها

فهرست عنوان محتوای صفحه

[ad_1]

قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ تاکنون چقدر رشد کرده است و در این سال‌ها چه عواملی بر قیمت این ارز دیجیتال تأثیرگذار بوده‌‌اند؟ این مقاله به این سؤال پاسخ می‌دهد.

بیت کوین پول الکترونیکی همتا‌به‌همتایی است که شخص یا گروهی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو، در سال ۲۰۰۸ آن را ایجاد کردند. بسیاری از اقتصاددان‌ها بیت کوین را یک پدیده انقلابی می‌دانند که درهای جدیدی را برای داشتن جهانی بهتر و شفاف‌تر باز کرده است. نگاهی به چندده هزار ارز دیجیتالی که با ایده‌های متنوع خود پس از بیت کوین ظهور کردند، نشان می‌دهد که این ادعا نمی‌تواند نادرست باشد.

بیت کوین علاوه بر اینکه می‌تواند پول باشد، همواره به‌عنوان ابزار سرمایه‌گذاری و ذخیره ارزش هم در نظر گرفته شده است و لقب «طلای دیجیتال» طی سال‌های اخیر واقعاً برازنده این ارز دیجیتال بوده است. در سال ۲۰۱۰ هر واحد بیت کوین کمتر از ۰.۵ دلار (کمتر از هزار تومان) قیمت داشت و امروز که در حال به‌روزرسانی این مقاله هستیم، این ارز دیجیتال در اوج خود به ۶۴,۰۰۰ دلار هم رسیده است و این گفته که «اگر ده سال پیش یک میلیون تومان بیت کوین می‌خریدید، امروز ثروتمند بودید» حتی اگر کلیشه‌ای باشد، درست است.

همچنین بخوانید: چرا قیمت بیت کوین افزایش پیدا می‌کند؟

بررسی روند قیمت بیت کوین از ابتدای ورود این ارز دیجیتال به صرافی‌ها (سال ۲۰۱۰) می‌تواند چشم‌انداز خوبی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت ارائه کند؛ به‌خصوص اگر بدانیم چه اتفاقاتی در صعود یا سقوط قیمت بیت کوین دخیل بوده‌اند؛ چراکه تاریخ تکرار می‌شود. با توجه به اهمیت بررسی تاریخچه قیمت بیت کوین، در این مقاله‌ جامع، تغییرات قیمت بیت کوین از ابتدای معامله‌ در صرافی‌ها (۲۰۱۰ تاکنون) را مرور می‌کنیم و همچنین وقایع تاریخی‌ مهم و رویدادهایی را که طی این سال‌ها بر قیمت بیت کوین تأثیر‌گذار بوده‌اند به‌طور خلاصه شرح می‌دهیم.

قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ تاکنون؛ مرور اتفاقات تاریخی مهم + نمودارها
نمودار قیمت بیت کوین از ابتدا تا اواخر ۲۰۲۱ – منبع: تریدینگ ویو

فهرست:

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۰

بیت کوین راه خود را با ارزش ۰ دلار در سال ۲۰۰۹ آغاز کرد. این قیمت تا سال ۲۰۱۰ که بیت کوین وارد اولین صرافی خود شد، ثابت باقی ماند. در این مدت، بیت کوین در مرحله معرفی و توسعه بود و اساساً ارزش دیگری نداشت. بنابراین اگرچه ممکن است تغییرات قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ در نظر گرفته شود؛ اگر بخواهیم دقیق‌تر حساب کنیم، بیت کوین تا قبل از سال ۲۰۱۰ وارد هیچ صرافی نشده بود و تاریخچه قیمت درستی برای آن در این سال وجود ندارد.

۱۷ مه ۲۰۱۰: راه‌اندازی نخستین صرافی بیت کوین

در هفدهم مه ۲۰۱۰، نخستین صرافی بیت کوین با وب‌سایتی به آدرس BitcoinMarket.com فعالیت خود را شروع کرد و اولین جهش در قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال تا ۰.۰۰۳ دلار اتفاق افتاد.

۲۲ مه ۲۰۱۰: نخستین پرداخت با بیت کوین

نخستین پرداخت بیت کوین را لازلو هانیچ یکی از کاربران انجمن بیت کوین تاک در مه ۲۰۱۰ انجام داد. او برای خرید دو پیتزا از رستوران جک سانویل، ۱۰,۰۰۰ بیت کوین پرداخت کرد که قیمت آنها در حدود ۴۱ دلار بود. در این زمان ارزش بیت کوین برای نخستین بار بر مبنای دلار و برابر با ۰.۰۰۴ دلار قرار گرفت.

۱۱ ژوییه ۲۰۱۰: معرفی بیت کوین در وب‌سایت slashdot.org

در ۱۱ ژوییه ۲۰۱۰، خبر انتشار نسخه ۰.۳ بیت کوین در وب‌سایت خبری و فناوری محبوب slashdot.org قرار گرفت و نظر بسیاری از علاقه‌مندان به فناوری‌های نوین را جلب کرد. پنج روز پس از این ماجرا، به‌طور ناگهانی نرخ معامله‌ هر بیت کوین ۱۰ برابر شده و از قیمت ۰.۰۰۸ دلار به ۰.۰۸ دلار رسید. در اواخر سال ۲۰۱۰، ارزش کل بازار بیت کوین به ۱ میلیون دلار رسید.

۱۸ ژوییه ۲۰۱۰: راه‌اندازی صرافی MtGox

در ۱۸ ژوییه ۲۰۱۰، جد مک کالب برنامه‌نویسی که به‌خاطر توسعه شبکه همتا‌به‌همتای ای‌دانکی در سال ۲۰۰۰ معروف شده بود، اعلام کرد که صرافی ام‌تی‌گاکس برای خرید‌وفروش بیت کوین به‌صورت تمام وقت راه‌اندازی شده است. او بعدها استلار را راه‌اندازی کرد.

مک‌کالب در ۶ مارس ۲۰۱۱ این صرافی را به مارک کارپلس در ژاپن فروخت و این صرافی در عرض سه سال بیشتر حجم معاملات بیت کوین را به خود اختصاص داد.

۱۵ اوت ۲۰۱۰: نخستین هاردفورک بیت کوین

در ۱۵ اوت ۲۰۱۰، فردی ناشناس با سوء‌استفاده از نحوه‌ پردازش اعداد در کامپیوتر، یک تراکنش جعلی ایجاد کرده و ۱۸۴,۴۶۷,۴۴۰,۷۳۷.۰۸۵۵۴۰۷۸ (حدود ۱۸۴ میلیارد) واحد بیت کوین ایجاد کرد. این تعداد ۹ هزار برابر مقداری بود (۲۱ میلیون) که می‌توانست در آن زمان به‌صورت رسمی در سیستم وجود داشته باشد. توسعه‌دهندگان بیت کوین و اعضای انجمن به‌سرعت این باگ را تشخیص داده و چند ساعت بعد با هاردفورک نسخه‌ جدیدی از بیت کوین را انتشار دادند. یک روز بعد زنجیره‌ معتبر، زنجیره جعلی را مغلوب کرده و عملکرد شبکه به وضعیت عادی بازگشت.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2010
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۰

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۰: ۰.۰۶ دلار

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۰: ۰.۳۹ دلار

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۱

سال ۲۰۱۱ برای بیت کوین از چندین جهت اهمیت داشت. از آنجا که بیت کوین به‌صورت منبع باز نوشته شده است، در این سال چندین پروژه بزرگ با به‌کارگیری کد بیت کوین، متولد شدند.

اولین حباب بیت کوین و تصادم آن نیز در همین سال اتفاق افتاد. بر اساس گزارشی در ماه ژانویه، ۱۰۵,۰۰۰ بلاک استخراج شدند که معادل ۲۵ درصد از کل مقدار کوین‌های اولیه بیت کوین بود. در اواسط ژوئن ۲۰۱۱، بهای بیت کوین به ۳۲ دلار رسید؛ اما هک صرافی بزرگ ام‌تی‌گاکس موجب شد تا این کوین ۹۰ درصد از ارزش خود را از دست داده و در انتهای سال به قیمت ۲ دلار سقوط کند. چنین افت قیمتی به کاهش علاقه و اشتیاق مردم نسبت به ارزهای دیجیتال در آن سال منجر شد.

۹ فوریه ۲۰۱۱: قیمت بیت کوین به ۱ دلار رسید

دو سال از پیدایش بیت کوین گذشته است و این ارز دیجیتال برای نخستین بار در صرافی ام‌تی‌گاکس بر مبنای دلار قیمت‌گذاری می‌شود. گسترش واژه بیت کوین در رسانه‌های محبوب نقطه‌ عطفی برای بیت کوین بود و موجب افزایش محبوبیت آن شد.

۲۷ مارس ۲۰۱۱: راه‌اندازی صرافی‌های معامله بیت کوین با سایر ارزهای فیات

در ۲۷ مارس ۲۰۱۱، نخستین صرافی انگلیسی به‌نام بریت‌کوین برای معامله‌ بیت کوین با پوند استرلینگ بریتانیا راه‌اندازی شد. چند روز بعد در ۳۱ مارس، صرافی بیت کوین برزیل، سرویسی را برای مبادله بیت کوین با رئال برزیل و دلار آمریکا ارائه کرد. در ۵ آوریل پلتفرم بیت مارکت تسهیلاتی را برای معامله‌ بیت کوین با یورو و دیگر ارزها ارائه داد. چنین رویدادهایی خرید‌وفروش بیت کوین را برای صدها میلیون کاربر جدید آسان کرده و بازار به‌سرعت گسترش پیدا کرد.

۱ ژوئن ۲۰۱۱: انتشار مقاله‌ای درباره سیلک‌رود (آمازون مواد مخدر)

در یکم ژوئن ۲۰۱۱، مقاله‌ای با عنوان «وب‌سایتی در دارک‌وب که هرگونه دارویی (مواد مخدری) در آن یافت می‌شود» در رسانه‌ آمریکایی گاکر منتشر شد. در این مقاله وب‌سایت سیلک رود معرفی شده بود که در آن برای فرار از رهگیری قانونی از بیت کوین استفاده می‌کردند. اینجا بود که افراد زیادی به این حقیقت پی بردند که بیت کوین کاربرد ارزشمندی دارد و کاملاً منحصربه‌فرد است. در این مقاله لینکی به وب‌سایت صرافی ام‌تی ‌گاکس داده شده بود. با گذشت یک هفته پس از انتشار این مقاله، نرخ بیت کوین در مقابل دلار افزایش پیدا کرد و به رکورد جدید ۳۱ دلار دست یافت. تا اینجا قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ چند هزار درصد رشد کرده است.

۱۹ ژوئن ۲۰۱۱: اولین هک صرافی ام‌تی‌گاکس

هکری با به‌دست‌آوردن اطلاعات کاربری یکی از حسابداران رسمی‌ ام‌تی ‌گاکس، توانست یک نسخه‌ قدیمی از پایگاه اطلاعات مربوط به مشتریان شامل آدرس‌های ایمیل و پسوردهای هش‌شده‌ آنها را به‌ دست بیاورد. او با در اختیار داشتن سطح دسترسی سرپرست شبکه، شروع به تولید درخواست‌های بی‌شمار برای فروش بیت کوین‌هایی کرد که واقعاً وجود نداشتند. این مسئله موجب کاهش مصنوعی قیمت‌ها شده و بیت کوین تا مرز ۰.۰۱ دلار سقوط کرد. صرافی ام‌تی گاکس معاملات جعلی را معکوس کرده و برای بازگردانی سیستم و بازیابی امنیت خود به‌مدت هفت روز معاملات را متوقف کرد. دو صرافی بزرگ دیگر نیز برای بازبینی امنیتشان معاملات خود را به‌مدت محدودی متوقف کردند. دیری نگذشت که یک نسخه از پایگاه داده‌ دزدیده‌شده فاش شد و از آن برای حمله به حساب‌های کاربران کیف‌پول MyBitcoin که پسورد یکسانی با ام‌تی ‌گاکس داشتند استفاده شد. در این حمله، ۴,۰۱۹ بیت کوین از ۶۰۰ حساب به سرقت رفت.

۱۹ دسامبر ۲۰۱۱: سریال محبوب تلویزیونی «the good wife» یک اپیزود خود را به بیت کوین اختصاص داد

پس از اعلان اولیه‌ اینکه سریال تلویزیونی «The good wife» قصد دارد یکی از اپیزودهای خود را با عنوان «Bitcoin for dummies» به ترند بیت کوین اختصاص دهد، بسیاری از سرمایه‌گذاران بر سر افزایش قیمت این ارز و رکورد جدید آن شرط‌بندی کردند و نزدیک به ۹.۴۵ میلیون تماشاگر در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۲ به تماشای این سریال نشستند.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2011
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۱

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۱: ۰.۳۰$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۱: ۲۹.۶۰$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۲

در سال ۲۰۱۲، شاهد افزایش قیمت تقریباً یکنواختی در بیت کوین بودیم. بیت کوین در ۲۰۱۲ توانست توجه بسیاری از رسانه‌ها را به خود جلب کند و نرخ پذیرش آن در بین مردم افزایش پیدا کرد. ارزش بیت کوین در ابتدای این سال، ۴ دلار و در انتها به حدود ۱۳ دلار رسید.

 ۱۱ فوریه ۲۰۱۲: توقف فعالیت دو صرافی پاکسوم و ترید هیل

در ۱۱ فوریه‌ ۲۰۱۲، سرویس آنلاین پرداخت پاکسوم که به‌خاطر ابزار تبادل بیت کوینش شهرت داشت اعلام کرد که در راستای پیروی از مواضع قانونی تمامی معاملات خود را متوقف می‌کند. دو روز پس از این خبر مقامات نظارتی صرافی ترید هیل را وادار به متوقف‌کردن کسب‌وکار خود کردند و بلافاصله تمامی بیت کوین‌ها را برای بازگرداندن سرمایه‌ سپرده‌گذاران فروختند.

۱۵ نوامبر ۲۰۱۲: پذیرش بیت کوین توسط وردپرس

وردپرس اعلام کرد که پی‌پل به‌تنهایی از ارائه‌ سرویس به بیش از ۶۰ کشور ممانعت می‌کند و بسیاری از شرکت‌های ارائه‌ خدمات کارت‌های اعتباری نیز سیاست‌های محدودکننده‌ مشابهی دارند. وردپرس در اطلاعیه‌ای گفت که یک نویسنده در کشورهایی همچون هائیتی، اتیوپی و یا کنیا نباید به‌خاطر محدودیت‌هایی که در سیستم پرداخت این کشورها وجود دارد از سرویس‌هایش محروم شوند و بنابراین بیت کوین را به‌عنوان یک روش پرداخت جایگزین معرفی کرد.

۲۸ نوامبر ۲۰۱۲: نصف‌شدن پاداش استخراج بیت کوین

اولین نصف شدن پاداش بلاک (هاوینگ بیت کوین) در این تاریخ اتفاق افتاد. در راستای رسیدن به اهداف اولیه‌ بیت کوین و مطابق با مکانیزم طراحی آن و برای کنترل عرضه و تقاضا، پاداش استخراج بلاک هر چهار سال یک‌بار نصف می‌‌شود. روزهای نصف شدن از پیش برنامه‌ریزی‌شده و تا قبل از سال ۲۱۴۰ که ۲۰,۹۹۹,۹۹۹.۹۷۶۹ بیت کوین استخراج شود، ادامه دارد.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2012
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۲

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۲: ۴.۲۷$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۲: ۱۳.۷۰$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۳

سال ۲۰۱۳ را می‌توان سالی در نظر گرفت که بیت کوین کار خودش را به‌صورت جدی شروع کرد. در این سال، این ارز دیجیتال خودش را بهتر نشان داد و نرخ پذیرش پرسرعتی را تجربه کرد. نخستین دستگاه خودپرداز بیت کوین در سال ۲۰۱۳ و در کالیفرنیا شروع به کار کرد. وب‌سایت سیلک رود که بستری برای تراکنش‌های بازار سیاه و کالاهای قاچاق بود هم در همین سال تعطیل شد.

با توجه به نمودار قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۳، در ۲۸ مارس ۲۰۱۳، حجم کل بازار بیت کوین به ۱ میلیارد دلار رسید و بیت‌ کوین در این سال نوسان قیمت شدیدی را تجربه کرد. در ابتدای این سال، قیمت بیت کوین ۱۳ دلار بود و در ماه آوریل به ۲۶۶ دلار رسید. با این حال، در ماه مه به ۱۳۰ دلار و در ماه ژوئن به ۱۰۰ دلار کاهش پیدا کرد. در ماه نوامبر بیت کوین توانست برای اولین بار در تاریخ خود از مرز ۱۰۰۰ دلار عبور کند؛ اما در نهایت قیمت در ماه دسامبر به ۶۰۰ دلار کاهش یافت. بیت کوین سال ۲۰۱۳ را با ۸۰۰ دلار به پایان برد. در ادامه جزئیات این حوادث را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

۱۱ مارس ۲۰۱۳: هاردفورک در نسخه‌ ۰.۰۸

در سال ۲۰۱۳ برای بهبود امنیت بیت کوین و تراکنش‌ها این شبکه به‌روز شد. این هاردفورک کمی اعتماد مردم را نسبت به بیت کوین و اعتبار تراکنش‌های آن تحت‌تأثیر قرار داد. قیمت‌ها کمی پایین آمده و صرافی ام‌تی گاکس، سپرده‌گذاری بیت کوین خود را به‌صورت موقت تعلیق کرد. توسعه‌دهندگان بیت کوین، ماینرها و اعضای انجمن سریعاً به این مسئله رسیدگی کرده و پس از چند ساعت فورکی در شبکه اتفاق افتاد.

۲۵ مارس ۲۰۱۳: بحران اقتصادی قبرس

برای نجات قبرس از بحران اقتصادی و بانک‌های ورشکسته این کشور با رایزنی رئیس جمهور قبرس، گروه یورو، کمیسیون اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین‌الملل پول برای کمک مالی ۱۰ میلیارد یورویی به این جزیره یک طرح ویژه مطرح شد. از پیش‌شرط‌های این کمک مالی، مالیات سنگینی بود که به اکثریت حساب‌های بانکی‌ای که بیش از ۱۰۰,۰۰۰ یورو موجودی داشتند تعلق می‌گرفت. مالیات‌های سنگین تنها نگرانی شهروندان ثروتمند قبرس نیست، بلکه در بسیاری از کشورها نظیر روسیه هم که سیاست‌های مالیاتی سخت‌گیرانه‌ای دارند وجود دارد. مردم قبرس برای حفاظت از دارایی‌های خود پیش از آنکه مالیاتی تعلق بگیرد، آنها را به بیت کوین تبدیل کردند. با این ماجرا، قیمت بیت کوین از ۸۰ دلار به ۲۶۰ دلار رسید.

۱۰ آوریل ۲۰۱۳: افزایش حجم معاملات و از کار افتادن سرورهای ام‌تی گاکس

در ابتدا تصور می‌شد حمله‌ DDoS روی بزرگ‌ترین صرافی بیت کوین یعنی ام‌تی گاکس رخ داده است؛ اما بعداً مشخص شد که از کار افتادن سرورها در اثر هجوم معامله‌گرانی بوده است که تحت‌تأثیر اعلام طرح نجات مالی قبرس، دست به خرید بیت کوین زده‌اند.

۲۰ نوامبر ۲۰۱۳: چین شرکت در بازار بیت کوین را برای مردم خود آزاد می‌کند

فردی به نام ای‌ (YI) در یکی از انجمن‌های اقتصادی مدعی می‌شود که مردم چین برای شرکت در بازار بیت کوین هیچ‌گونه محدودیتی ندارند و آزاد هستند. او در گفته‌هایش چشم‌انداز خوبی را برای آینده‌ این ارز متصور می‌شود. شایعات او انرژی تازه‌ای به بازار بیت کوین در چین می‌بخشد و حجم معاملات در این کشور به بیش از دو برابر بزرگ‌ترین صرافی آن زمان یعنی ام‌تی گاکس رسید.

۵ دسامبر ۲۰۱۳: دولت چین استفاده از بیت کوین را برای مؤسسات مالی این کشور ممنوع اعلام کرد

با محبوبیت روزافزون بیت کوین در چین، مسئولان مالی این کشور نگران شده و اعلام کردند که نوآوری ساتوشی ناکاموتو قابلیت استفاده به‌عنوان یک ارز را ندارد. به همین جهت مؤسسات مالی و بانک‌های این کشور حق استفاده از بیت کوین را در معاملات، بیمه و هرگونه سرویس مرتبط با آن ندارند. با گذشت چند هفته از این ماجرا، محدودیت‌های بیشتری به بازارهای مبادله‌ ارزهای دیجیتال در چین وارد شد. ۱۰ روز بعد، قیمت بیت کوین از ۱۰۲۲ دلار به حدود ۸۳۹ دلار کاهش پیدا کرد.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2013
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۳

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۳: ۱۳.۴۴$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۳: ۱.۲۳۷.۵۵$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۴

سال ۲۰۱۴ برای بیت کوین سال خوبی نبود و با افت شدید قیمت همراه بود. مهم‌ترین علت این افت قیمت، پایان یافتن کار صرافی ام‌تی گاکس بود که در آن زمان بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال به‌شمار می‌رفت و بیشتر حجم مبادلات بیت کوین را به خود اختصاص می‌داد. این حادثه تأثیر مخربی بر بازار بیت کوین گذاشت. از سوی دیگر ممنوع اعلام‌شدن بیت کوین در چین هم وضعیت را وخیم‌تر کرد.

در ماه فوریه قیمت بیت کوین به ۶۰۰ دلار کاهش پیدا کرد و در ماه مارس به ۴۵۰ دلار رسید. نوسان بیت کوین در این سال بیشتر بین ۳۰۰ الی ۷۰۰ دلار گزارش شده است.

۷ فوریه ۲۰۱۴: حمله به صرافی‌های بزرگ

صرافی‌های بیت استمپ، ام‌تی گاکس و بی‌تی‌سی‌ای همگی در اثر حملات DDoS، معاملات خود را متوقف کردند. صرافی ام‌تی گاکس در ششم فوریه ابتدا برداشت‌های خود را بست و این موجب کاهش قیمت بیت کوین شد.

۲۴ فوریه ۲۰۱۴: ام‌تی گاکس تعطیل شد!

پس از متوقف‌شدن برداشت‌ در صرافی ام‌تی گاکس در ۶ فوریه و اعلام اینکه هکرها توانسته‌اند با استفاده از خاصیت انعطاف‌پذیری مضر سرور این صرافی و موتور ترید آن را موردحمله قرار دهند، سایر صرافی‌ها و کسب‌وکارهای بیت کوین بیانیه‌ مشترکی صادر کرده و سوءمدیریت از سوی مدیران این صرافی ژاپنی را محکوم کردند. پس از افشای اطلاعات مربوط به این حملات، مشخص شد که ۷۴۴,۰۰۰ بیت کوین از دست رفته است. این موضوع تأثیرگذارترین اتفاق در قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ بود و حدود دو سال بازار را به رکود کشاند.

۶ مارس ۲۰۱۴: شایعه‌ پیدا شدن ساتوشی ناکاموتو

روزنامه‌نگاری به نام لین مک گرات گودمن در مقاله‌ای با عنوان «چهره‌ پشت بیت کوین» عنوان می‌کند که مهندسی به‌نام دورین ساتوشی ناکاموتو در تمپل‌سیتی ایالت کالیفرنیا همان خالق بیت کوین است. مقاله‌ گودمن توجه افراد بسیاری را به سمت این شخص جلب کرد؛ اما او این مسئله را انکار و اعلام کرد که هیچ گونه ارتباطی با بیت کوین نداشته است.

۲۶ مارس ۲۰۱۴: سازمان خدمات درآمد داخلی بیت کوین را مشمول مالیات اعلام کرد

سند مربوط به سیاست‌نامه‌ سازمان خدمات داخلی، بیت کوین را یک دارایی و نه یک ارز دانسته و از همین رو آن را مشمول مالیات بر سرمایه اعلام کرد.

۲۷ ژوئن ۲۰۱۴: شرکت خدمات مارشال ایالات متحده آمریکا، ۲۹,۶۵۶ بیت کوین ضبط شده را به مزایده گذاشت

نزدیک به ۳۰,۰۰۰ بیت کوین که از وب‌سایت غیرقانونی سیلک‌رود در اکتبر ۲۰۱۳ ضبط شده بودند توسط سرویس مارشال ایالات متحده در گروه‌های ۳۰۰۰ تایی به مزایده گذاشته شدند.

۱۸ ژوییه ۲۰۱۴: پذیرش بیت کوین توسط شرکت دل

مایکل دل، بنیان‌گذار شرکت دل در توییتر اعلام کرد که از این به بعد مشتریان می‌توانند محصولات این شرکت را با بیت کوین خریداری کنند.

۸ سپتامبر ۲۰۱۴: پذیرش بیت کوین توسط برین‌تری زیرمجموعه‌ پی‌پل

برین‌تری شرکت تابعه‌ پی‌پل اعلام کرد که قصد دارد با همکاری کوین بیس، بیت کوین را به‌عنوان روش پرداخت در پلتفرم خود بپذیرد.

۱۱ دسامبر ۲۰۱۴: پذیرش بیت کوین توسط مایکروسافت

شرکت مایکروسافت اعلام کرد که برای خرید اپلیکیشن‌ها، بازی‌ها و سایر محتواهای دیجیتال در فروشگاه‌های آنلاین ویندوز و ایکس‌باکس از مشتریان خود بیت کوین می‌پذیرد.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2014
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۴

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۴: ۱۱۱.۵۶$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۴: ۱،۰۰۷.۰۰$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۵

سال ۲۰۱۵ امید دوباره‌ای برای بازار بیت کوین بود. هرچند که در ابتدای سال قیمت بیت کوین از ۳۰۰ دلار به ۱۵۰ دلار رسید، این افت قیمت برای مدتی طولانی‌ دوام نیاورد و در ماه مارس مجدداً بیت کوین بین ۲۰۰ الی ۳۰۰ دلار نوسان کرد. این شروع مجددی برای افزایش قیمت بیت کوین بود. قیمت بیت کوین در نوامبر ۲۰۱۵ به ۵۰۴ دلار رسید و در انتهای سال با قیمت ۴۰۰ دلار معامله می‌شد.

۲۶ ژانویه ۲۰۱۵: راه‌اندازی صرافی کوین بیس

استارتاپ کوین بیس که پیش‌تر به‌عنوان پردازشگر پرداخت بیت کوین فعالیت کرده و جذب سرمایه کرده بود، اعلام کرد که قصد دارد از پلتفرم معامله‌ بیت کوین خود رونمایی کند.

۳ ژوئن ۲۰۱۵: انتشار سیاست‌نامه‌ بیت کوین و ارزهای دیجیتال در نیویورک

سرپرست امور مالی ایالات متحده نیویورک، ضوابطی را برای قانون‌گذاری بر روی بیت کوین و ارزهای دیجیتال مربوط به کسب‌وکارهایی که در نیویورک فعالیت می‌کردند منتشر کرد.

۱۵ اوت ۲۰۱۵: پیشنهاد هاردفورک بیت کوین XT

مایک هرن و گوین اندرسون از توسعه‌دهندگان بیت کوین کور نسخه‌ جدیدی از کلاینت بیت کوین به‌نام Bitcoin XT را منتشر کردند. این نسخه در راستای بحث صورت گرفته در مورد تغییر سایز بلاک منتشر شد. در بیت کوین XT، بلاک‌ها به‌جای طول ثابت ۱ مگابایت، اندازه‌ متغیری دارد که بیشترین آن ۱ مگابایت است. این طرح در نهایت نتوانست حمایت کافی از سوی جامعه‌ بیت کوین را به‌دست آورد و با شکست مواجه شد.

۱۸ سپتامبر ۲۰۱۵: قانون‌گذاران ایالات متحده بیت کوین را یک کالا اعلام کردند 

کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده اعلام کرد که بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال از نظر ماهیت کالا هستند.

۲۲ اکتبر ۲۰۱۵: دیوان دادگستری اروپا بیت کوین را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کرد

دیوان دادگستری اروپا اعلام کرد معامله‌ بیت کوین در اتحادیه‌ اروپا مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیست.

۳ نوامبر ۲۰۱۵: لوگوی بیت کوین توسط کمیته‌ یونیکد پذیرفته شد

کمیته‌ یونیکد نماد بیت کوین را به صورت حرف B و دو خط عمودی پذیرفت و آن را در فهرست استانداردهای یونیکد ثبت کرد.

۸ دسامبر ۲۰۱۵: گوون برانون ادعا کرد کریگ استیون رایت همان ساتوشی ناکاموتو است

گوون برانون نویسنده و محقق امنیت اطلاعات، مقاله‌ای را در مجله‌ وایرد منتشر کرد که ادعا می‌کرد فردی استرالیایی به‌نام دکتر کریگ رایت با استناد به پست‌های وبلاگ، ایمیل‌های افشاشده و پیام‌های رد‌وبدل شده‌، همان ساتوشی ناکاموتوی واقعی است.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2015
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۵

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۵: ۱۶۴.۹۲$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۵: ۴۶۳.۱۸$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۶

در اوایل این سال، بیت کوین با قیمت ۴۰۰ دلار معامله می‌شد؛ اما ارزش آن در ماه‌های بعد افزایش یافت. این افزایش قیمت مستمر، اعتماد و انگیزه‌ سرمایه‌گذاران را بیشتر می‌کرد.

در اواسط ماه ژوئن، سرمایه‌گذاران چینی شروع به خرید بیت کوین کردند و از این رو جهش نسبتاً بزرگی در قیمت بیت کوین تا ۷۷۳.۹۴ دلار اتفاق افتاد. در انتهای سال ۲۰۱۶، بیت کوین با قیمت ۶۳۸ دلار معامله می‌شد.

۱۴ ژانویه ۲۰۱۶: مایک هرن توسعه‌دهنده‌ گوگل بیت کوین را رد کرد

مایک هرن در یک پست وبلاگ عمومی اعلام کرد که بیت کوین شکست خورده است و او حاضر نیست در هیچ‌یک از برنامه‌های توسعه‌ بیت کوین شرکت کند. هرن از توسعه‌دهندگان سابق گوگل بوده و پروژه‌ بیت کوین جی را که نسخه‌ جاوا بیت کوین کور است توسعه داده است.

۴ آوریل ۲۰۱۶: راه‌اندازی نخستین پلتفرم خرید‌وفروش ارزهای دیجیتال

نسخه‌ اولیه‌ پلتفرم غیرمتمرکز خرید‌وفروش ارزهای دیجیتال به‌نام اُپن‌بازار با هدف فراهم‌کردن معاملات همتا‌به‌همتا بدون هیچ‌گونه واسطه، کارمزد و یا محدودیتی در معاملات راه‌اندازی شد.

۲ مه ۲۰۱۶: کریگ رایت ادعا کرد که همان خالق بیت کوین است 

پس از پنج ماه غیبت، کریگ رایت بالاخره در پستی عمومی ادعا کرد که همان ساتوشی ناکاموتو واقعی است.

۹ ژوییه ۲۰۱۶: نصف‌شدن پاداش بلاک

پاداش بلاک بیت کوین برای دومین‌ بار در این تاریخ نصف شده و به ۱۲.۵ بیت کوین به ازای هر بلاک رسید.

۲ اوت ۲۰۱۶: هک صرافی بیتفینکس 

صرافی بیتفینکس بزرگترین صرافی بیت کوین در سال ۲۰۱۶ هک شد و اعلام کرد ۱۱۹,۷۵۶ بیت کوین از سرمایه‌ کاربران آن به‌علت وجود یک نقص امنیتی به سرقت رفته است. این موضوع قیمت بیت کوین را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داد و باعث سقوط شدید بازار شد.

۹ نوامبر ۲۰۱۶: انتصاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا 

دونالد ترامپ برخلاف تصور عموم، هیلاری کلینتون، رقیب انتخاباتی خود را شکست داد و به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا منصوب شد. در این راستا ارزش بازارهای آمریکا یک درصد سقوط کرد. این اتفاق در قیمت بیت کوین تأثیرگذار بود و آن را افزایش داد.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2016
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۶

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۶: ۳۷۳.۹۲$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۶: ۹۷۲.۱۷$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷

بیت کوین در این سال رشد قیمت شدیدی را تجربه کرد و به بالاترین قیمت خود از ابتدا رسید. در آغاز این سال برای نخستین بار پس از سه سال دوباره قیمت بیت کوین از ۱۰۰۰ دلار بالاتر رفت. پس از آن در ماه مارس برای نخستین بار قیمت بیت کوین به قیمت یک اونس طلا رسید. در ماه مه و ژوئن بیت کوین با قیمت‌های ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ دلار معامله می‌شد.

در اوت ۲۰۱۷، بیت کوین کش متولد شد و این در حالی بود که قیمت ارز دیجیتال شماره یک دنیا یعنی بیت کوین به ۴۰۰۰ دلار رسیده بود. این افزایش قیمت به‌دنبال راه‌اندازی ماهواره‌ بیت کوین بود که برای پخش نود بیت کوین از فضا طراحی شده بود.

در اکتبر ۲۰۱۷، قیمت بیت کوین ۳۰۰ درصد رشد داشته و به ۱۰,۰۰۰ دلار برای نخستین بار رسید. این افزایش قیمت تا ماه دسامبر یعنی زمانی که قیمت بیت کوین به ۱۹,۷۸۲ دلار رسید ادامه یافت.

با این حال ظرف کمتر از ۱۰ روز بیت کوین حدود یک سوم از ارزش خود را از دست داده و قیمت آن به ۱۴,۰۰۰ دلار رسید.

۳ ژانویه ۲۰۱۷: قیمت بیت کوین پس از سه سال مجدداً به ۱۰۰۰ دلار رسید

بیت کوین پس از سه سال به رکورد ۱۰۰۰ دلار رسید و دوباره توجهات را به‌سمت خود جلب کرد.

۱۰ مارس ۲۰۱۷: پذیرفته نشدن ETF بیت کوین

دولت ایالات متحده، طرح صندوق قابل‌معامله در بورس (ETF) را که دوقلوهای وینکلواس ارائه کرده بودند نپذیرفت.

۱ آوریل ۲۰۱۷: ژاپن بیت کوین را به عنوان یک روش قانونی پرداخت پذیرفت

ژاپن بیت کوین را به‌عنوان یک روش قانونی پرداخت پذیرفت و قانون‌گذاری‌هایی به این منظور انجام شد.

۱ اوت ۲۰۱۷: فورک بیت کوین و تولد بیت کوین کش

پس از سال‌ها بحث و مشاجره در خصوص مقیاس‌پذیری بیت کوین، بالاخره زنجیره بلاک‌های بیت کوین به دو شاخه مجزا منشعب شدند. زنجیره‌ قدیمی یا همان بیت کوین با به‌کارگیری راهکارهای مقیاس‌پذیری نظیر سگویت موافق بوده و زنجیره‌ فورک‌شده (بیت کوین کش) به‌سمت افزایش سایز بلاک رفتند.

۳ سپتامبر ۲۰۱۷: چین جمع‌آوری سرمایه از طریق ICO را ممنوع اعلام کرد

قانون‌گذاران چینی عرضه اولیه سکه در این کشور را به‌دقت بررسی کرده و به‌علت ریسک موجود و پروژه‌های اسکم، جمع‌آوری سرمایه از طریق ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کردند.

۱۳ اکتبر ۲۰۱۷: قیمت بیت کوین برای نخستین بار به بیش از ۵,۰۰۰ دلار رسید

بیت کوین برای نخستین بار به رکورد بیش از ۵۰۰۰ دلار دست یافت و با شروع از قیمت ۹۶۶ دلار از ابتدای سال به ۵۲۴۳ دلار رسید.

۲۵ اکتبر ۲۰۱۷: هاردفورک دوباره و تولید بیت کوین گلد (Bitcoin gold)

این هاردفورک با هدف غیرمتمرکزتر کردن فرایند استخراج صورت گرفت و تنها با گذشت چند ساعت از زنجیره‌ اصلی ۶۶ درصد افزایش قیمت را تجربه کرد.

۲۸ نوامبر ۲۰۱۷: قیمت بیت کوین برای نخستین بار به ۱۰,۰۰۰ دلار رسید

بیت کوین بزرگترین مقاومت خود را شکست و برای اولین بار از ۱۰,۰۰۰ دلار عبور کرد.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2017
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۷: ۸۱۹.۶۲$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۷: ۱۹،۳۳۶.۴۵$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۸

تاریخچه قیمت بیت کوین
برای مشاهده سایز اصلی روی تصویر بزنید

سال ۲۰۱۸ برای بیت کوین، سالی پر از آزمون و خطا بود. در ابتدای این سال، بیت کوین با قیمت ۱۳,۳۶۸ دلار معامله می‌شد. تا ۷ ژانویه رشد غیرقابل انتظاری تا ۱۶,۴۵۵.۹۹ دلار را تجربه کرد و این بالاترین قیمتی بود که بیت کوین توانست در سال ۲۰۱۸ به دست آورد.

بیت کوین در ابتدای ماه مارس با قیمت ۱۱,۵۴۷ دلار معامله می‌شد؛ اما الگوی کاهشی ادامه یافته و قیمت آن برای چندین ماه بین ۵۰۰۰ الی ۶۰۰۰ دلار نوسان کرد. با وجود اینکه همه انتظار داشتند بیت کوین دوباره خود را احیا کند؛ اما این اتفاق رخ نداد و اوضاع تا انتهای سال بد و بدتر شد. در انتهای ۲۰۱۸ بیت کوین با قیمت ۴۰۰۰ دلار معامله می‌شد.

۸ ژانویه ۲۰۱۸: کوین مارکت کپ صرافی‌های کره جنوبی را از فهرست محاسبات خود حذف کرد

حذف صرافی‌های کره جنوبی از فهرست محاسبات کوین مارکت کپ به سقوط شدید بیت کوین منجر شد. مقامات مالی کره جنوبی در این راستا تحقیقات خود را در خصوص سرویس‌های ارائه‌شده در حوزه‌ ارزهای دیجیتال توسط بانک‌های مرکزی این کشور با رویکردی انتقادی نسبت به اقدامات این کشور و تأثیر منفی آن بر بازار شروع کردند.

۱۳ ژانویه ۲۰۱۸: پایان استخراج هشتاد درصد از کل بیت‌کوین‌ها

از ۲۱ میلیون بیت کوین اولیه، ۱۶,۸۰۰,۰۰۰ کوین تا تاریخ ۱۳ ژانویه ۲۰۱۸ استخراج شد و تنها ۲۰ درصد از آنها برای استخراج باقی ماند.

۳۰ ژانویه ۲۰۱۸: منع تمامی تبلیغات مربوط به کریپتوکارنسی‌ها توسط فیس‌بوک

شبکه‌ اجتماعی فیس‌بوک تمامی تبلیغات مربوط به بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرد. این کار در راستای جلوگیری از سوء‌استفاده کلاه‌برداران و پروژه‌های کلاهبرداری انجام شد.

۷ مارس ۲۰۱۸: الزام ثبت قانونی صرافی‌های ارز دیجیتال آمریکا به دستور SEC

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا اعلام کرد تمامی پلتفرم‌های آنلاین خرید‌وفروش ارزهای دیجیتال در این کشور باید به‌عنوان صرافی ثبت شوند.

۱۴ مارس ۲۰۱۸: گوگل تبلیغات مربوط به ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد

گوگل اعلام کرد که تبلیغات مربوط به ارزهای دیجیتال و ICOها را از ماه ژوئن متوقف می‌کند.

۱۰ ژوئن ۲۰۱۸: هک صرافی کوین‌ریل

صرافی کوین ریل در کره‌ جنوبی هک شده و ۴۰ میلیون دلار به سرقت رفت.

۲۶ ژوییه ۲۰۱۸: رد ETF بیت کوین توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالت متحده برای دومین با صندوق قابل معامله در بورس بیت کوین که دوقلوهای وینکلواس ارائه کرده بودند مخالفت کرد.

۳ اوت ۲۰۱۸: انتشار خبر راه‌اندازی بکت 

بازار بورس نیویورک، استارباکس و مایکروسافت اعلام کردند که بر روی راه‌اندازی پلتفرمی به‌نام بکت کار می‌کنند. بکت از فناوری مایکروسافت کلاود استفاده می‌کند تا اکوسیستم دارایی‌های دیجیتال قانونی و منبع‌بازی را به وجود آورد.

۳۱ اکتبر ۲۰۱۸: بیت کوین ۱۰ ساله شد

بیت کوین ۱۰ ساله شد و همچنان در میان ارزهای دیجیتال، بزرگترین بازار و بیشترین حجم معاملات را دارد.

۱۵ نوامبر ۲۰۱۸: هاردفورک بیت کوین کش

در نوامبر ۲۰۱۸، هاردفورکی در بیت کوین کش که خود از بلاک چین بیت کوین جدا شده است، رخ داد و بلاک چین آن را به دو شبکه‌ بیت کوین ABC و بیت کوین SV تقسیم کرد.

۳ دسامبر ۲۰۱۸: سختی شبکه‌ بیت کوین به‌شدت کاهش یافت

سختی استخراج بیت کوین برای اولین بار بیش از ۱۵ درصد کاهش پیدا کرد.

نوسانات قیمت بیت کوین در سال 2018
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۸

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۸: ۳،۲۳۲.۵۵$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۸: ۱۷،۱۷۱.۵۶$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۹

بیت کوین سال ۲۰۱۹ را در حالی آغاز کرد که به‌عقیده تحلیلگران در زمستان ارزهای دیجیتال به سر می‌برد. سه ماهه ابتدای ۲۰۱۹ بیت کوین در کانال ۳۰۰۰ دلار به تله افتاده بود تا اینکه با شروع سه ماهه دوم، رشد بیت کوین آغاز شد و از قیمت ۳۲۰۰ دلار خود را تا مرز ۱۳,۰۰۰ دلار رساند. در ادامه رویدادهای مهم سال ۲۰۱۹ را بررسی می‌کنیم.

۹ فوریه ۲۰۱۹: خبر راه‌اندازی پلتفرم بکت

مدیرعامل شرکت ICE خبر راه‌اندازی پلتفرم بکت که یک بازار قانونی برای دارایی‌های دیجیتال است را اعلام کرد.

 ۶ می ۲۰۱۹: شرکت سرمایه‌گذاری ۷ تریلیون دلاری فیدلیتی، خرید‌و فروش بیت کوین را در پلتفرم خود راه‌اندازی می‌کند

شرکت فیدلیتی که در اکتبر ۲۰۱۸ به‌عنوان سرویس‌دهنده‌ حفاظت از ارزهای دیجیتال و معاملات فرابورس شروع به‌کار کرده بود، اعلام کرد که خرید‌و فروش را برای سرمایه‌گذاران نهادی خود راه‌اندازی خواهد کرد.

۷ می ۲۰۱۹: هک صرافی بایننس

بایننس یکی از بزرگترین صرافی‌های ارزدیجیتال در این تاریخ هک شد و 7000 بیت کوین از آن به سرقت رفت.

۱۹ می ۲۰۱۹: امکان ارسال بیت کوین روی پیام‌رسان واتس‌اپ

بیتکوینیست اعلام کرد که کاربران از این پس می‌توانند با استفاده از ربات lite.im و اجرای دستورات آن، در واتس‌اپ بیت کوین مبادله کنند.

۲۳ می ۲۰۱۹: غول مخابرات جهان بیت کوین را به‌عنوان روش پرداخت می‌پذیرد

شرکت ای‌تی‌اند‌تی، غول مخبرات جهان در راستای مشتری‌مداری و برای راحتی کاربرانش اعلام کرد که پرداخت از طریق ارزهای دیجیتال را از طریق درگاه پرداخت بیت‌پی خواهد پذیرفت.

۱۱ ژوئن ۲۰۱۹: قرارداد آتی بیت کوین در CBOE دیگر معامله نخواهد شد

بورس اختیار معامله شیکاگو (CBOE) که بزرگترین بازار اختیار معامله جهان است، خبر داد که فرایند تسویه آخرین قراردادهای آتی بیت کوین را در تاریخ ۱۹ ژوئن انجام خواهد داد.

۱۷ ژوئن ۲۰۱۹: به عقیده بیت کوین تا ماه اکتبر امسال به ۱۶,۰۰۰ دلار خواهد رسید!

یکی از مهمترین و پرسروصداترین تصاویری که در سال ۲۰۱۹ در دنیای ارزهای دیجیتال دست به دست شد، تصویر تحلیلگر ناشناسی با تصویر پروفایل یک کاراکتر انیمه‌ای بود که درباره قیمت بیت کوین سه پیش‌بینی درست انجام داده بود. با این حال آخرین پیش‌بینی او که بیت کوین ۱۶ هزار دلاری تا پایان اکتبر بود، اشتباه از آب درآمد.

۱۲ جولای ۲۰۱۹: ترامپ: طرفدار بیت کوین نیستم؛ تنها ارزی که داریم دلار است!

توییت ترامپ در تابستان امسال درباره بیت کوین و ارزهای دیجیتال از دیگر اتفاقات مهم ۲۰۱۹ بود. رئیس‌جمهور آمریکا در توییتی گفت که طرفدار بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال نیست و این‌ها پول به حساب نمی‌آیند و ارزششان بسیار پرنوسان است.

۳۱ جولای ۲۰۱۹: بیت کوین شاهد اولین کاهش نرخ بهره بانکی در ایالات متحده بود

بانک فدرال رزرو آمریکا برای اولین بار در طول تاریخ بیت کوین و پس از گذشت ۱۰ سال نرخ بهره بانکی را کاهش داد. دلیل این کاهش نرخ بهره کمک به افزایش ارزش بازار سهام عنوان شده بود.

۱۴ آگوست ۲۰۱۹: سامسونگ بیت کوین را به فروشگاه غیرمتمرکز خود اضافه کرد‍

غول فناوری کره جنوبی، سامسونگ، در سکوت خبری بیت کوین را به جمع ارزهای پشتیبانی‌شده در فروشگاه غیرمتمرکز خود با نام «بلاک چین کی استور» اضافه کرد.

۲۳ سپتامبر ۲۰۱۹: آغاز فعالیت رسمی بکت؛ اولین قراردادهای آتی فیزیکی بیت کوین عرضه شد

پس از ماه‌ها انتظار سرانجام قراردادهای آتی فیزیکی بیت کوین توسط بکت عرضه شد و سرمایه‌گذاران در نهایت این قراردادهای را از طریق بورس بین قاره‌ای مبادله کردند.

۲۵ سپتامبر ۲۰۱۹: کامپیوتر کوانتومی گوگل تهدیدی برای بیت کوین نیست

پس از انتشار خبر ساخت کامپیوتر کوانتومی گوگل، موجی از وحشت در دنیای ارزهای دیجیتال به راه افتاد. با این حال تعدادی از متخصصین در این باره گفتند که کامپیوتر کوناتومی گوگل در حال حاضر نمی‌تواند تهدیدی برای بیت کوین به حساب آید.

۷ اکتبر ۲۰۱۹: تاکید دوباره SEC: بیت کوین اوراق بهادار نیست!

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات‌متحده آمریکا بار دیگر در نامه‌ای رسمی اعلام کرد که بیت کوین جزو اوراق بهادار به حساب نمی‌آید و در این دسته‎‌بندی جای نمی‌گیرد.

۱۰ اکتبر ۲۰۱۹: کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ETF بیت کوین را رد کرد

کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ETF بیت کوین ارائه شده از سوی بیت وایز را رد کرد. علت ردشدن این ETF بیت کوین، برآورده نشدن ملزومات لازم از جانب شرکت نامبرده اعلام شد.

۱۹ اکتبر ۲۰۱۹: تعداد بیت کوین‌های استخراج شده از مرز ۱۸ میلیون واحد عبور کرد

تعداد بیت کوین‌های استخراج شده در ماه اکتبر ۲۰۱۹، از مرز ۱۸ میلیون عبور کرد و ۳ میلیون سکه باقیمانده بیت کوین باید در حدود ۱۲۰ سال استخراج شوند.

۲۰ اکتبر ۲۰۱۹: گوشی جدید HTC با قابلیت اجرای فول نود بیت کوین عرضه شد

اچ‌تی‌سی جدیدترین تلفن‌همراه بلاک چینی خود را با نام اکسودوس وان عرضه کرد. این گوشی امکان اجرای فول نود بیت کوین را پشتیبانی می‌کند.

۲۳ اکتبر ۲۰۱۹: امکان پرداخت مستقیم با بیت کوین در مرورگر اپرا فعال شد

مرورگر اینترنتی اپرا در تازه‌ترین اطلاعیه خود اعلام کرد که از این پس کاربران می‌توانند به‌صورت مستقیم در این مرورگر پرداخت‌های بیت کوین خود را انجام دهند.

۲۸ اکتبر ۲۰۱۹: خیز بیت کوین به سمت ۱۰ هزار دلار پس از حمایت چین از بلاک چین

پس‌ از آنکه دولت چین حمایت خود را از فناوری بلاک چین اعلام کرد، قیمت بیت کوین افزایش یافت. شی جین‌پینگ (Xi Jinping)، رئیس‌جمهوری چین گفت که پکن سرمایه‌گذاری در زمینه فناوری بلاک چین را افزایش می‌دهد. یک مقام بانک مرکزی چین نیز گفت که فناوری بلاک چین می‌تواند در کنترل ریسک و رفع مشکلات استقراض برای کسب‌وکارهای کوچک کمک کند.

۲۹ اکتبر ۲۰۱۹: عرضه سهام شرکت تولیدکننده دستگاه‌های استخراج چینی در بورس آمریکا

شرکت کنان (Canaan)، دومین تولیدکننده بزرگ دستگاه‌های استخراج بیت کوین در آن زمان، درخواست عرضه اولیه سهام خود را در بورس آمریکا ثبت کرد. این شرکت مستقر در استان هانگژو چین، ارزش سهام خود را به کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا معادل ۴۰۰ میلیون دلار اعلام کرد.

۴ نوامبر ۲۰۱۹: اعلام نتایج تحقیقات مرتبط با بازار صعودی دسامبر ۲۰۱۷

یافته‌های یک مطالعه علمی درباره صعود بیت کوین در سال ۲۰۱۷ نشان داد که تقریباً کل افزایش قیمت این ارز دیجیتال در آن زمان، کار «یک بازیگر بزرگ» بوده است. با این حال، هویت این بازیگر هنوز مشخص نشده است.

در این مطالعه، جان گریفین (John Griffin) و امین شمس (Amin Shams)، دو استاد امور مالی که در دانشگاه‌های تگزاس و اوهایو تدریس می‌کنند، بیش از ۲۰۰ گیگابایت داده مربوط به سابقه تراکنش‌های بین بیت کوین و تتر را تحلیل کردند. نتیجه مطالعه آنها نشان داد تترهایی که با بیت کوین معامله شده بودند، همگی دارای یک الگوی خاص بودند.

۹ نوامبر ۲۰۱۹: صدور مجوز معاملات و نگهداری بیت کوین برای شرکت فیدیلتی

هم‌زمان با تلاش گروه مدیریت دارایی فیدلیتی (Fidelity) برای جذب سرمایه‌گذاران نهادی محتاط به دنیای دارایی‌های دیجیتال، دپارتمان خدمات مالی ایالت نیویورک، مجوز معاملات و نگهداری بیت کوین را به این شرکت اعطا کرد.

با این مجوز، بخش دارایی‌های دیجیتال شرکت فیدلتی این امکان را پیدا کرد که یک پلتفرم نگهداری و خریدوفروش ارزهای دیجیتال را راه‌اندازی کند. این پلتفرم امکان ذخیره، خرید، فروش و انتقال بیت کوین به ساکنان نیویورک را برای سرمایه‌گذاران نهادی و فردی فراهم می‌کند.

۱۰ دسامبر ۲۰۱۹: متلاشی‌شدن طرح پانزی شبکه بیت‌کلاب

پنج شخص که شبکه‌ای به نام بیت‌کلاب (BitClub) را اداره می‌کردند، متهم به کلاهبرداری ۷۲۲ میلیون دلاری شدند. قربانیان این شبکه با تصور اینکه در حال سرمایه‌گذاری در یک استخر استخراج بیت کوین هستند، سرمایه خود را در اختیار آنها قرار می‌دادند.

۲۳ دسامبر ۲۰۱۹: ممنوعیت سهوی ویدیوهای مربوط به ارزهای دیجیتال در یوتیوب

شمار زیادی از کاربران یوتیوب هشداری از این سرویس دریافت کردند، مبنی بر اینکه ویدیوهای آنها ناقض قوانین این پلتفرم است. به نظر می‌رسید که این اخطارها، کانال‌ها و ناشران کوچکی را هدف قرار داده بود که تمرکزشان بر بیت کوین و ارزهای دیجیتال بود. در پی این رویداد، یوتیوب از اشتباه پیش‌آمده عذرخواهی کرد. یکی از سخنگوهای یوتیوب دراین‌باره گفت:

با توجه به حجم بالای ویدیوهایی که در سایت ما قرار دارد، گاهی پیش می‌آید که اشتباه کنیم.

این در حالی است که برخی از بلاگرهای یوتیوب اعتراض داشتند که پس از چند روز، هنوز ویدیوهایشان بازیابی نشده است.

قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ تاکنون؛ مرور اتفاقات تاریخی مهم + نمودارها
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۹

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۱۹: ۳،۳۷۵.۵۲$

بالاترین قیمت سال ۲۰۱۹: ۱۲،۶۵۷$

رویدادها و عوامل موثر بر قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۰

در سال ۲۰۲۰ «زمستان ارزهای دیجیتال» که از سال ۲۰۱۸ در بازار آغاز شده بود آرام‌آرام به اتمام رسید و بیت کوین توانست دوباره رکودشکنی کند. در این سال بیت کوین بیش از پیش از طرف مردم به‌عنوان یک دارایی مهم پذیرفته شد.

۶ ژانویه ۲۰۲۰: صعود قیمت بیت کوین در بحبوحه تنش میان ایران و آمریکا

پس از حمله هوایی آمریکا به فرودگاه بین‌المللی بغداد و ترور سردار سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران، قیمت بیت کوین خیز برداشت. در بحبوحه تلاش ایران برای انتقام‌جویی و هشدارهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا درباره اقدامات تلافی‌جویانه ایران، قیمت بیت کوین به بالاترین حد در دو هفته منتهی به این اتفاق رسید.

۱۳ ژانویه ۲۰۲۰: راه‌اندازی اختیار معامله بیت کوین در بورس کالای شیکاگو

بورس کالای شیکاگو (CME Group) اختیار معاملات قراردادهای آتی بیت کوین را روی پلتفرم گلوبکس (Globex) خود راه‌اندازی کرد. هر قرارداد که قیمت آن به دلار آمریکا اعلام می‌شود، حاوی ۵ واحد بیت کوین است که برای جلوگیری از ریسک‌های وجود واسطه یا شخص سوم، به‌صورت متمرکز تسویه می‌شود.

ابزار مشتقه بیت کوین دست‌کم از سال ۲۰۱۴ در صرافی‌های ارزهای دیجیتال در دسترس بوده است؛ اما بورس کالای شیکاگو یکی از اولین پلتفرم‌هایی بود که محصولات قانونی مرتبط با ارزهای دیجیتال را ارائه کرد. این پلتفرم در دسامبر سال ۲۰۱۷ قراردادهای آتی بیت کوین را با تسویه‌حساب نقدی عرضه کرد.

۱۹ ژانویه ۲۰۲۰: گم‌شدن گذرواژه کیف پول ارز دیجیتال پیتر شیف

پیتر شیف (Peter Schiff)، منتقد سرسخت ارزهای دیجیتال و طرفدار طلا، در توییتر مدعی شد که گذرواژه کیف پول بیت کوینش معتبر نیست و او دیگر به کیف پول خود دسترسی ندارد.

شیف گفت که اکنون بیت کوین‌های او ذاتاً بی‌ارزش هستند و هیچ ارزشی در بازار ندارند. او همچنین افزود:

می‌دانستم خریدن بیت کوین فکر بدی است؛ اما اصلاً فکر نمی‌کردم تا این حد بد باشد!

پیتر شیف در این تاریخ اعلام کرد که دسترسی به بیت کوین‌های خود را از دست داده است و بلاک چین را مقصر این اتفاق دانست.

۲۹ ژانویه ۲۰۲۰: پذیرش پرداخت مالیات با بیت کوین در دومین شهر سوئیس

شهر زرمات (Zermatt) در سوئیس که کوه مشهور مترهورن (Matterhorn) در آن قرار دارد، به دومین شهر سوئیس تبدیل شد که به‌طور رسمی به مالیات‌دهندگان اجازه می‌دهد تا مالیات خود را در قالب بیت کوین پرداخت کنند.

۲ فوریه ۲۰۲۰: اضافه‌شدن ایموجی بیت کوین به توییتر

جک دورسی (Jack Dorsey)، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل توییتر، ایموجی جدید بیت کوین را در صفحه توییتر خود منتشر کرد. با این اقدام، هرگاه یک کاربر توییتر هشتگ بیت کوین یا عبارت BTC را تایپ کند، تصویری که نماد بیت کوین را نشان می‌دهد در کنار آن ظاهر می‌شود.

۵ فوریه ۲۰۲۰: جذب ۱۰ میلیون دلار سرمایه از سوی لایتنینگ لبز

شرکت لایتنینگ لبز (Lightning Labs) در اولین دوره جذب سرمایه برای راه‌اندازی اولین سرویس پولی خود برای فروشندگانی که می‌خواهند بیت کوین را بپذیرند، ۱۰ میلیون دلار سرمایه جمع‌آوری کرد.

۱۷ فوریه ۲۰۲۰: تعطیل‌شدن صرافی اف‌کوین به دلیل ناتوانی در پرداخت بدهی

صرافی اف‌کوین (FCoin) که از روش بحث‌برانگیز «استخراج کارمزد تراکنش» (trans-fee mining) استفاده می‌کرد، امکان معاملات و برداشت را به دلیل کسری دارایی متوقف کرد. کسری دارایی این صرافی تا ۱۳۰ میلیون دلار برآورد شده است.

ژانگ جیان (Zhang Jian)، مدیر ارشد فناوری سابق صرافی هوبی، در ماه مه سال ۲۰۱۸ صرافی اف‌کوین را تأسیس کرد. جیان در یک یادداشت طولانی توضیح داد که این صرافی دیگر قادر به پردازش برداشت‌های کاربران نیست؛ چون دارایی‌هایش کفاف بدهی‌ها را نمی‌دهد. شکاف دارایی و بدهی‌های این صرافی ۷,۰۰۰ تا ۱۳,۰۰۰ بیت کوین تخمین زده شده است.

۴ مارس ۲۰۲۰: لغوشدن ممنوعیت معاملات بیت کوین در دیوان عالی هند

دیوان عالی هند دستور بانک مرکزی این کشور را مبنی بر ممنوعیت ارائه خدمات بانکی به شرکت‌های مرتبط با ارزهای دیجیتال که در آوریل ۲۰۱۸ صادر شده بود، لغو کرد. بانک مرکزی هند در بخش‌نامه خود، ارزهای دیجیتال را خطری برای سیستم بانکی دانسته بود.

۱۳ مارس ۲۰۲۰: ازدست‌رفتن نیمی از ارزش بیت کوین در دو روز

بیت کوین در اواسط ماه فوریه سال ۲۰۱۹ (بهمن ۹۷) در قیمت نزدیک به ۱۰,۰۰۰ دلار معامله می‌شد؛ اما با شدت‌گرفتن شیوع ویروس کرونا، روند نزولی خود را آغاز کرد. ارز دیجیتال برتر جهان ظرف دو روز به زیر ۴,۰۰۰ دلار سقوط کرد و نیمی از ارزش خود را از دست داد.

۱۵ مارس ۲۰۲۰: صعود بیت کوین در پی صفرشدن نرخ بهره و ازسرگیری تسهیل کمّی

بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) اعلام کرد که نرخ بهره را به صفر کاهش می‌دهد و برنامه تسهیل کمّی ۷۰۰ میلیارد دلاری را اجرا می‌کند. بانک مرکزی آمریکا همچنین جزئیات بیشتری درباره انواع اوراق بهاداری که خریداری می‌کند، منتشر کرد.

۲۳ مارس، ۲۰۲۰: موج‌سواری بیت کوین روی سیاست تسهیل کمّی بانک مرکزی آمریکا

برنامه تسهیل کمی نامحدود بانک مرکزی آمریکا در بلندمدت تأثیر مثبتی بر قیمت بیت کوین دارد. اقدامات اقتصادی غیرمعمول بانک مرکزی آمریکا باعث افزایش ریسک‌پذیری در بازارهای سنتی می‌شود و همین امر، سیر صعودی را برای قیمت بیت کوین به ارمغان خواهد آورد.

۲۶ مارس ۲۰۲۰: ثبت یک ارز دیجیتال جدید مبتنی بر فعالیت بدنی از سوی مایکروسافت

شاخه ثبت مجوز شرکت مایکروسافت که Microsoft Technology Licensing نام دارد، یک گواهی ثبت اختراع بین‌المللی برای «سیستم ارز دیجیتال مبتنی بر داده‌های فعالیت بدنی» دریافت کرد.

در این گواهی آمده است که زمانی که وظیفه یا مأموریتی به شخصی محول می‌شود، فعالیت بدنی‌ای که این شخص برای انجام این وظیفه صرف می‌کند می‌تواند در فرایند استخراج یک ارز دیجیتال مورداستفاده قرار بگیرد. در این گواهی، این مثال را مشاهده می‌کنیم:

زمانی که یک تأمین‌کننده خدمات یا اطلاعات، وظیفه‌ای مانند تماشای تبلیغات یا استفاده از خدمات اینترنتی مشخصی را به یک شخص محول می‌کند، امواج مغزی یا حرارت بدنی او هنگام انجام امور محوله می‌تواند در فرایند استخراج مورداستفاده قرار بگیرد.

۱ آوریل ۲۰۲۰: خرید کوین مارکت کپ به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار توسط صرافی بایننس

بایننس که بزرگ‌ترین صرافی ارزهای دیجیتال از نظر حجم معاملات است، وب‌سایت محبوب کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) را به قیمت ۴۰۰ میلیون دلار خریداری کرد.

کوین مارکت کپ از زمان راه‌اندازی در سال ۲۰۱۳، توانسته با انبوهی از داده‌های گسترده (اما در عین حال قابل‌بحث) پیرامون قیمت، حجم و سایر معیارها برای ۵,۲۹۰ ارز دیجیتال، تعداد بی‌شماری از سرمایه‌گذاران خرد را به خود جذب کند. سرویس تحلیل داده وب الکسا در زمان نگارش این مقاله، وب‌سایت کوین مارکت کپ را از لحاظ تعداد بازدید در مقیاس جهانی در رتبه ۵۷۰ قرار داده است.

۸ آوریل ۲۰۲۰: هاوینگ بیت کوین کش

بیت کوین کش، بلاک چینی که در هاردفورک سال ۲۰۱۷ از بیت کوین جدا شد، پاداش تولید بلاک خود را نصف کرد. این هاوینگ باعث شد سود ناخالص بسیاری از ماینرها به نزدیک صفر برسد.

۹ آوریل ۲۰۲۰: فهرست‌شدن اولین صندوق سرمایه‌گذاری بیت کوین در بورس تورنتو

شرکت مدیریت دارایی کانادایی ۳آی‌کیو (3iQ) پس از سه سال مجادله حقوقی، برای اولین بار یک صندوق سرمایه‌گذاری مبتنی بر بیت کوین را در بورس اوراق بهادار تورنتو (TSX) راه‌اندازی کرد.

این «صندوق بیت کوین» حدود ۱.۵ میلیون سهام کلاس A را در این بازار سهام منتشر کرد. با این اقدام، سرمایه‌گذاران خرد این امکان را می‌یابند که در یک بازار سهام سنتی و قانونی، معاملات بیت کوین را با قیمت واقعی آن انجام دهند.

۷ مه ۲۰۲۰: خرید بیت کوین به‌عنوان پوششی در برابر تورم توسط پال تودور جونز

پال تودور جونز (Paul Tudor Jones)، سرمایه‌گذار کلان میلیاردر، برای محافظت از سرمایه خود در برابر تورمی که در نتیجه چاپ پول در آمریکا پیش‌بینی کرده، بیت کوین خریداری کرد. او همچنین به مشتریان خود گفت که بیت کوین، نقشی که طلا در دهه ۱۹۷۰ میلادی داشت را برای او تداعی می‌کند.

جونز که بنیان‌گذار و مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تودور (Tudor Investment Inc) است، در یادداشتی که پیرامون چشم‌انداز بازار منتشر کرده و آن را «تورم پولی بزرگ» نامیده می‌گوید:

بهترین راهبرد برای کسب سود حداکثری، به‌دست‌آوردن سریع‌ترین اسب است. اگر قرار به پیش‌بینی باشد، من روی بیت کوین شرط می‌بندم.

۱۱ مه ۲۰۲۰: سومین هاوینگ بیت کوین

پاداش تولید بلاک در بلاک چین بیت کوین در ساعت ۱۹:۳۰ دقیقه به‌وقت ساعت هماهنگ جهانی (UTC)، از ۱۲.۵ بیت کوین به ۶.۲۵ بیت کوین کاهش یافت.

۲۵ مه ۲۰۲۰: تعطیلی منظم مزارع استخراج بیت کوین در چین

نهادهای نظارتی استان سیچوان چین، با ارسال اطلاعیه‌ای به همه کسب‌وکارهای مرتبط با ارزهای دیجیتال در این حوزه قضایی هشدار دادند که به‌سرعت همه فعالیت‌های استخراج خود و فعالیت‌های مشابه آن را خاتمه دهند. از مدیران شهرداری و اداره‌های تابعه در سیچوان خواسته شد که استخراج‌کنندگان را برای تعطیلی مراکز استخراجشان «به شکلی منظم و سازمان‌دهی‌شده» راهنمایی کنند.

این دستور از این جهت اهمیت دارد که بخش بزرگی از قدرت هش بیت کوین (قدرت محاسباتی موردنیاز برای استخراج بیت کوین) در چین تأمین می‌شود.

۲۲ ژوئن ۲۰۲۰: توقیف ۹۱ میلیون دلار سرمایه گرداننده روس یک صرافی

پلیس نیوزلند، ۱۴۰ میلیون دلار نیوزلند (۹۱ میلیون دلار آمریکا) از سرمایه الکساندر وینیک (Alexander Vinnik)، گرداننده روس یک صرافی بیت کوین را مصادره کرد. این وجوه از حساب‌های بانکی شرکت Canton Business Corporation که در نیوزلند ثبت شده و صرافی را مدیریت می‌کند، ضبط شد.

وینیک مالک متهم صرافی منحل‌شده BTC-e است. این صرافی بدون اعمال سیاست‌های ضد پول‌شویی کار می‌کرد و این باعث شده بود که مجرمان، امکان پول‌شویی در این صرافی را پیدا کنند.

۲ ژوئیه ۲۰۲۰: کشف یک نقص در کیف پول‌های بیت کوین

کارشناسان بلاک چین شرکت زنگو (ZenGo) (که یک استارت‌آپ در حوزه کیف پول‌های ارز دیجیتال است)، یک آسیب‌پذیری را کشف کردند که دست‌کم سه کیف پول اصلی و مهم ارزهای دیجیتال یعنی لجر لایو (Ledger Live)، اج (Edge) و برِد والت (Breadwallet) را تحت‌تأثیر قرار داده است.

لجر و برِد والت برای پیشگیری از وقوع چنین حملاتی، یک به‌روزرسانی کد منتشر کرده و به شرکت زنگو پاداش کشف اشکال پرداخت کردند. این در حالی است که اِج برای حل این مشکل اقدام به اجرای یک «بازسازی جدی» کرده است.

۱۵ جولای ۲۰۲۰: هک حساب‌های توییتر توسط سارقان بیت کوین

هکرهای ارزهای دیجیتال کنترل حساب‌های توییتری چندین شخصیت برجسته ازجمله بیل گیتس (Bill Gates)، کانیه وست (Kanye West)، ایلان ماسک (Elon Musk) و باراک اوباما (Barack Obama) را به دست گرفتند.

پیش از آنکه توییتر اقدام به تعلیق این حساب‌های کاربری کند، کیف پول بیت کوینی که هکرها خواستار واریز وجه به آن شده بودند، ۱۱۸,۰۰۰ دلار بیت کوین دریافت کرد.

جک دورسی (Jack Dorsey)، مدیرعامل توییتر، در ارتباط با این حادثه در یادداشتی توییتری نوشت:

امروز برای ما در توییتر روز سختی بود. همه ما از این حادثه احساس آزردگی داریم. در حال بررسی این مسئله هستیم و وقتی درک کاملی از آنچه روی داده است به دست آوریم، تا جایی که امکانش را داشته باشیم، اطلاع‌رسانی می‌کنیم.

همچنین، شرکت توییتر در یک پست وبلاگی تأیید کرد که ۱۳۰ حساب کاربری هدف قرار گرفتند و هکرها موفق شده بودند با تنظیم مجدد گذرواژه، وارد حساب‌های کاربری شده و در ۴۵ مورد از این حساب‌ها توییت منتشر کنند. توییتر اعلام کرد که هکرها همچنین توانستند اطلاعات حساب ۸ کاربر تأییدنشده را دانلود کنند.

صرافی ارز دیجیتال کوین بیس از ارسال حدود ۲۸۰,۰۰۰ دلار بیت کوین از سوی ۱,۱۰۰ کاربر خود به این هکرها جلوگیری کرد. پس از تحقیقات گسترده، مشخص شد که یک نوجوان ۱۷ ساله ساکن شهر تمپا در ایالت فلوریدا مغز متفکر این حمله هکری بوده است.

۲۲ ژوئیه ۲۰۲۰: صدور مجوز برای نگهداری ارزهای دیجیتال در بانک‌ها

دفتر کنترل ارز آمریکا (OCC) اعلام کرد که بانک‌های ملی و انجمن‌های پس‌انداز فدرال می‌توانند خدمات نگهداری از ارزهای دیجیتال را به مشتریان خود ارائه دهند. این نهاد آمریکایی، خدمات نگهداری از ارزهای دیجیتال در بانک‌ها را «گونه‌ای مدرن از فعالیت‌های سنتی بانک‌ها در ارتباط با خدمات امانی» دانست.

۱۱ اوت ۲۰۲۰: خرید ۲۱,۴۵۳ بیت کوین به‌عنوان دارایی ذخیره اصلی توسط مایکرواستراتژی

شرکت مایکرواستراتژی (Microstrategy) که یکی از غول‌های حوزه هوش تجاری است، اعلام کرد که ۲۱,۴۵۳ بیت کوین به قیمت ۲۵۰ میلیون دلار خریداری کرده است. این خرید بخشی از تغییر راهبردی این شرکت است که در طی آن، قصد دارد بیت کوین را به دارایی ذخیره اصلی خود تبدیل کند.

۱۴ اوت ۲۰۲۰: مصادره بیت کوین‌های استفاده‌شده برای تأمین مالی گروه‌های تروریستی

وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که مأموران فدرال این کشور، میلیون‌ها دلار بیت کوینی را که سازمان‌های تروریستی برای انجام اقدامات خشونت‌آمیز خود از آن استفاده می‌کردند، ضبط کرده‌اند.

۳۱ اوت ۲۰۲۰: از دست‌دادن ۱,۴۰۰ بیت کوین به‌خاطر نصب نسخه جعلی کیف پول الکتروم

یک فرد در پستی در وب‌سایت گیت‌هاب (GitHub) نوشت که بیش از ۱,۴۰۰ واحد بیت کوین (به ارزش حدود ۱۶.۲ میلیون دلار) را به خاطر نصب یک نسخه قدیمی کیف پول سبک الکتروم (Electrum) از دست داد.

۲۵ سپتامبر ۲۰۲۰: حمله به۱۵۰ میلیون دلار از ارزهای دیجیتال صرافی کوکوین

۱۵۰ میلیون دلار از بیت کوین‌ها و توکن‌های ERC-20 صرافی ارز دیجیتال کوکوین (KuCoin) مورد حمله هکری قرار گرفت. این صرافی که در جزایر سیشل به ثبت رسیده است، این رخنه امنیتی را تأیید کرد؛ اما در ابتدا مبلغ سرقت را فاش نکرد.

۱ اکتبر ۲۰۲۰: واردشدن اتهامات کیفری به مالکان صرافی بیتمکس

مقامات آمریکایی علیه مالکان بیتمکس (BitMEX)، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال دنیا، اعلام جرم کرده و این صرافی را به مشارکت در پول‌شویی و سایر تراکنش‌های غیرقانونی متهم کرده‌اند.

۸ اکتبر ۲۰۲۰: خرید ۵۰ میلیون دلار بیت کوین توسط شرکت اسکوئر

پلتفرم پرداخت اسکوئر ۵۰ میلیون دلار بیت کوین خریداری کرد؛ اقدامی که بخشی از سرمایه‌گذاری گسترده‌تر این شرکت ارزهای دیجیتال است. اسکوئر درمجموع ۴,۷۰۹ واحد بیت کوین خریداری کرد که حدود ۱ درصد از کل دارایی‌های آن را تا پایان سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۰ تشکیل می‌دهد.

۱۳ اکتبر ۲۰۲۰: خرید ۱۰,۰۰۰ بیت کوین توسط شرکت مدیریت دارایی استون ریج

نشریه فوربس گزارش کرد که شرکت استون ریج (Stone Ridge)، از طریق شرکت زیرمجموعه خود یعنی نیویورک دیجیتال اینوستمنت گروپ (NYDIG)، ۱۰,۰۰۰ واحد بیت کوین جمع‌آوری کرده است. ارزش این بیت کوین‌ها در زمان انتشار خبر از سوی نشریه فوربس، حدود ۱۱۵ میلیون دلار بود.

۱۶ اکتبر ۲۰۲۰: تعلیق‌شدن امکان برداشت در صرافی OKEx

در پی تعلیق امکان برداشت در صرافی ارز دیجیتال OKEx، قیمت بیت کوین کاهش یافت. این صرافی اعلام کرد که یکی از دارندگان کلیدهای خصوصی این شرکت به بازداشت پلیش درآمده و از دسترس آنها خارج شده است. به همین دلیل، OKEx امکان برداشت را برای مدت نامعلومی تعلیق کرد.

۲۱ اکتبر ۲۰۲۰: فراهم‌شدن امکان پرداخت با ارزهای دیجیتال در پی‌پل

شرکت پرداخت پی‌پل (PayPal) با ورود به دنیای ارزهای دیجیتال اعلام کرد که مشتریانش می‌توانند با استفاده از حساب‌های پی‌پل خود، اقدام به خریدوفروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال کنند.

۵ نوامبر ۲۰۲۰: توقیف‌شدن یک میلیون دلار بیت کوین از فروشگاه دارک‌وب جاده ابریشم

وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که در ارتباط با پرونده فروشگاه دارک‌وب جاده ابریشم (سیلک رود)، محتویات یک کیف پول ارز دیجیتال را توقیف کرده است.

بر اساس این اطلاعیه، دولت آمریکا حدود ۷۰,۰۰۰ بیت کوین را با کمک هکری که نامی از او برده نشده، بازیابی کرده است. هویت این هکر برای دولت معلوم است؛ اما در مدارک دادگاه از او تحت عنوان «Individual X» نام برده شده است. گفته می‌شود که «Individual X» بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۳، سیستم پرداخت جاده ابریشم را هک کرده است.

۱۶ نوامبر ۲۰۲۰: پیش‌بینی قیمت ۳۰۰,۰۰۰ دلاری بیت کوین تا پایان سال ۲۰۲۱

گزارشی از سیتی‌بانک (Citibank) که یکی از غول‌های بانکی وال‌استریت است به بیرون درز کرده است. طبق این گزارش، یکی از تحلیلگران ارشد این بانک معتقد است قیمت بیت کوین تا دسامبر ۲۰۲۱ به ۳۱۸,۰۰۰ دلار می‌رسد. این تحلیلگر، بیت کوین را «طلای قرن ۲۱» توصیف کرده است.

۸ دسامبر ۲۰۲۰: جذب سرمایه مایکرواستراتژی برای خرید بیت کوین بیشتر

مایکرواستراتژی در بیانیه‌ای گفت که قصد دارد ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه از طریق اوراق قرضه قابل‌تبدیل جذب کند تا بیت کوین بیشتری خریداری کند. بر اساس این بیانیه، درآمد حاصل از این فروش بدهی در صورتی که صرف نیازهای عمومی شرکت نشود، در بیت کوین سرمایه‌گذاری می‌شود. این شرکت هوش تجاری، ۴۵۰ میلیون دلار بیت کوین در ماه اوت سال ۲۰۲۰ خریداری کرد و در ماه دسامبر ۵۰ میلیون دلار دیگر به ذخیره بیت کوین خود افزود.

۱۰ دسامبر ۲۰۲۰: خرید ۱۰۰ میلیون دلار بیت کوین توسط شرکت بیمه ۱۶۹ ساله آمریکایی

شرکت بیمه عمر ماساچوست میوچال (.Massachusetts Mutual Life Insurance Co) ۱۰۰ میلیون دلار بیت کوین برای صندوق سرمایه‌گذاری عمومی خود خریداری کرد. این شرکت بیمه همچنین ۵ میلیون دلار از سهام اقلیت نیویورک دیجیتال اینوستمنت گروپ (NYDIG) را که خدمات ارزهای دیجیتال به مؤسسات ارائه می‌دهد، خریده است.

۱۶ دسامبر ۲۰۲۰: شکستن رکورد قیمت ۲۰,۰۰۰ دلاری سال ۲۰۱۷

بیت کوین در تاریخ ۱۶ دسامبر سال ۲۰۲۰ (۲۶ آذر ۹۹) برای اولین بار سقف قیمتی بالای ۲۰,۰۰۰ دلار را ثبت کرد و رکورد سال ۲۰۱۷ را پشت سر گذاشت. قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۰ به‌علت همه‌گیری کرونا که باعث تضعیف دلار آمریکا و جذب سرمایه‌گذاران بیشتر به بیت کوین شد، رشد خوبی را تجربه کرد.

۱۸ دسامبر ۲۰۲۰: ثبت درخواست عرضه اولیه سهام در بورس توسط کوین بیس

صرافی ارز دیجیتال کوین بیس، پیش‌نویس درخواست عرضه اولیه سهام خود در کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا را ثبت کرد.

قیمت بیت کوین از سال ۲۰۰۹ تاکنون؛ مرور اتفاقات تاریخی مهم + نمودارها
نوسانات قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۰

پایین‌ترین قیمت سال ۲۰۲۰: ۴،۹۸۱$

بالاترین قیمت سال ۲۰۲۰: ۲۹،۰۷۱$

پیش‌بینی شما از قیمت بیت کوین در سال ۲۰۲۱ چیست؟ به نظر شما در پایان سال جاری میلادی، بالاترین و پایین قیمت بیت کوین چه ارقامی خواهد بود؟ در قسمت نظرات همین مقاله بنویسید.

[ad_2]

لینک منبع

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها
[the_ad id="9960"]

برای درخواست مشاوره رایگان، از ساعت 8 الی 22 تماس بگیرید.

09338752044