دیتکو - لوگو
Search
Close this search box.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟

فهرست عنوان محتوای صفحه

[ad_1]

قبل هر چیز، اجازه دهید بگوییم که این مقاله پر از دیدگاه‌های بدبینانه و محافظه‌کارانه درباره بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال است. پس اگر از آن دسته ماکسیمالیست‌های متعصب بیت کوین هستید که هیچ دیدگاه مخالفی را برنمی‌تابند، خواندن این مقاله را به شما توصیه نمی‌کنیم. اما اگر شما هم مثل ما کنجکاوید که در میان این همه سروصدای موافق و پیش‌بینی‌‌های میلیون دلاری برای قیمت بیت کوین، از دیدگاهی متفاوت به ماجرا نگاه کنید، احتمالاً مقاله خوبی را برای خواندن انتخاب کرده‌اید.

مقاله پیش‌ رو، یادداشتی از یک نویسنده گمنام در وب‌سایت مدیوم است که خود را با نام مستعار Mr. Whale معرفی کرده و از سال ۲۰۱۳ مشغول تحلیل و ترید در بازار بیت کوین است. این نویسنده در اغلب مقالات خود موضعی نسبتاً منفی درباره ارزهای دیجیتال داشته و عملکرد بیت کوین را نه به‌عنوان ابزار پرداخت و نه به‌عنوان ذخیره ارزش، قابل دفاع نمی‌داند.

Mr. Whale به‌طور خاص در این مقاله، معتقد است که بازار خرسی بیت کوین هنوز تمام نشده و ما همچنان در میانه یک بازار نزولی هستیم. او ابتدا دلایلی را برای ادعای خود (مبنی بر اینکه هنوز در بازار خرسی هستیم) بیان می‌کند و سپس به‌سراغ راهکارهایی می‌رود که نشان می‌دهند چگونه باید از چنین بازاری جان سالم به در برد.

توجه داشته باشید که این مقاله، صرفاً بازتاب‌دهنده دیدگاه‌های طیف خاصی از تحلیلگران است و نباید به‌عنوان توصیه سرمایه‌گذاری تلقی شود. آنچه در ادامه می‌خوانید، از زبان نویسنده اصلی این یادداشت است.

مروری کلی بر وضعیت بازار ارزهای دیجیتال

در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۱، رشد قیمت بیت کوین سطح رضایتمندی و همچنین طمع فعالان این بازار را به سقف بی‌سابقه‌ای رساند. در این مدت، برای اولین بار شاهد حضور فعال میلیاردرها، سیاست‌مداران، رپرها، بازیگران، سرمایه‌داران، ورزشکاران و بسیاری دیگر در بازار ارزهای دیجیتال بودیم.

رشد بی‌سابقه قیمت بیت کوین و به تبع آن، سایر ارزهای دیجیتال، همه را وسوسه کرده‌ بود. این رشد به‌قدری سریع و بی‌وقفه بود که گویی همه فکر می‌کردند این روند هیچ‌وقت تمام نخواهد شد و بازار برای همیشه صعودی خواهد ماند.

اما نکته مهمی که کمتر کسی به آن فکر می‌کرد، این بود که سرخوشی و جنون غیرمنطقی و بیش‌ازحد سرمایه‌گذاران و اعضای جامعه، همیشه نشانه اتمام روند صعودی و ترکیدن حباب بازار است. این اتفاق، سرانجام دامن بیت کوین را هم گرفت.

با انتشار اخباری مبنی بر لغو پذیرش بیت کوین از سوی شرکت تسلا، ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین، ترس از مقررات جدید و آشکارشدن پشتوانه مشکوک تتر، موج جدیدی از ترس به سرعت وارد بازار ارزهای دیجیتال شد؛ ترسی که در بین سرمایه‌گذاران فراگیر شده و عواقب آن، کسانی که به رشد مداوم دارایی‌های دیجیتال اعتقاد داشتند را متعجب و شاید وحشت‌زده کرده بود. بالاخره در ماه مه ۲۰۲۱ (اردیبهشت ۱۴۰۰)، شاهد سریع‌ترین و بزرگ‌ترین افت قیمت در کل تاریخ بیت کوین بودیم.

قیمت بیت کوین در مقطعی، حتی به زیر ۳۰,۰۰۰ دلار سقوط کرد و در زمان نگارش این مقاله (۱۲ مرداد ۱۴۰۰)، به محدوده ۳۹,۰۰۰ دلار رسیده است. بسیاری بر این باورند که بازار نزولی بیت کوین در روزهای آخر خود به سر می‌برد و از این پس می‌توانیم منتظر شروع روند صعودی باشیم؛ در حالی که این مسئله هم هنوز قطعی نیست. بسیاری معتقدند که قیمت بیت کوین در کوتاه مدت به بیش از ۱۰۰٬۰۰۰ دلار یا ۱٬۰۰۰٬۰۰۰ دلار خواهد رسید؛ اما شاید این پیش‌بینی‌ها فقط ترکیبی از آرزو و یک تفکر غیرمنطقی باشد.

عواملی که نشان می‌دهد بازار همچنان نزولی است

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟

پیش از اینکه به مسئله اصلی برسم و توضیح دهم که چگونه خود را برای بازارهای نزولی آماده کنید، قصد دارم چند حقیقت را با شما در میان بگذارم تا متوجه شوید که چرا فکر می‌کنم اکنون در بازار خرسی هستیم.

توقف عرضه تترهای جدید

طی چند ماه گذشته، من و برخی دیگر از افراد فعال در حوزه ارزهای دیجیتال، درباره خطرات تتر به سرمایه‌گذاران این بازار هشدار داده‌‌ بودیم. سعی ما بر این بود که به دیگران کمک کنیم تا قربانی بزرگ‌ترین کلاهبرداری تاریخ نشوند؛ در حالی که به ما برچسب «ضدکریپتو» و «توهم توطئه» می‌زدند.

تتر یک شرکت متمرکز و بدون حسابرسی است که گروهی مرموز از مجرمان در چین آن را تأسیس کرده‌اند. هدف آنها از توسعه تتر، دست‌کاری قیمت بیت کوین، پول‌شویی میلیون‌ها دلار سرمایه و در نهایت ناپدیدشدن است.

طی ۶۰ روز گذشته، عرضه تترهای جدید به‌طور مرموزی متوقف شده و آنها حتی یک تتر جدید به بازار عرضه نکرده‌اند. این رخداد عجیب، نگرانی مقامات ارشد دولتی، رسانه‌ها و نهادهای نظارتی را بر‌انگیخته‌ است. مدیران تتر و طرف‌داران سرسخت بیت کوین طی سال‌های اخیر تبلیغات یک‌جانبه‌ای را برای تتر انجام داده و اطلاعات نادرستی را درمورد آن منتشر کرده‌اند؛ اما مشخص است که آنها نمی‌توانند برای همیشه به این کلاهبرداری دامن بزنند.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
منحنی عرضه ارز دیجیتال تتر؛ منبع: Messari

جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو اخیراً در دومین جلسه شهادت خود در کنگره، اعلام کرد که «از پاشنه آشیل صنعت ارزهای دیجیتال، یعنی تتر» آگاه بوده‌ است. او حتی به مقررات جدید ارزهای دیجیتال و استیبل کوین‌ها اشاره کرد و اذعان داشت که هدف این مقررات، اساساً برخورد با بدنام‌ترین کلاهبرداری‌های بازار ارزهای دیجیتال است.

با توقف عرضه تتر، قیمت بیت کوین دیگر نمی‌تواند مثل قبل پامپ شود. در تمام این مدت، وجود تتر بود که باعث پامپ‌های بازار می‌شد و با توقف عرضه تتر، این امکان سلب می‌شود. این مسئله‌ای است که بسیاری هنوز نمی توانند آن را بپذیرند.

همچنین بخوانید: چرا تتر هفته‌ها است USDT جدید وارد بازار نکرده است؛ آیا این ارز دیجیتال در حال ضعیف‌شدن است؟

فروش نهنگ‌ها و کاهش جریان ورودی پول

نهنگ‌های بیت کوین به‌صورت دسته‌جمعی در حال دامپ قیمت هستند. از ماه‌های آوریل و مه تاکنون، گزارش‌هایی مبنی بر ارسال بیت‌ کوین از کیف‌پول‌ها به صرافی‌های ارزهای دیجیتال منتشر شده است. این انتقال‌ها که در حجم بالا و از سوی نهنگ‌ها انجام می‌شود، با هدف فروش بیت کوین صورت گرفته است. چنین گزارش‌هایی نشان‌دهنده افت جریان ورودی پول به بازار است.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
کاهش شدید آدرس‌های با موجودی بیش از ۱۰۰۰ بیت کوین؛ منبع: Lookintobitcoin.com

به‌گفته برخی کارشناسان، ارزش دارایی برخی از بزرگ‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال به‌شدت کم شده است. حتی بعضی از کیف پول‌های بزرگ ارز دیجیتال، اندازه موقعیت‌های معاملاتی خود را به‌شدت کاهش داده‌اند. همه این اتفاقات می‌تواند نشانه این باشد که موانع زیادی بر سر راه ارزهای دیجیتال قرار دارد و افت ارزش در راه است.

معاملات آتی بیت کوین در بنک آو امریکا

مدیریت بنک آو امریکا (Bank of America)، دومین بانک بزرگ در ایالات‌ متحده، اخیراً مجوز انجام معاملات آتی بیت کوین را در این بانک صادر کرد. علی‌رغم اینکه بسیاری از سرمایه‌گذاران خرد به‌سرعت از شنیدن این خبر خوشحال می‌شوند و آن را نشانه شروع بازار گاوی می‌دانند، این خبر چندان خوشایند نیست.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
تأثیر معاملات آتی بیت کوین در مؤسسات و بانک‌ها بر قیمت بیت کوین

معاملات آتی بیت‌ کوین به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد تا در حجم‌های بالا دست به معامله بزنند؛ بدون اینکه بیت کوین‌های واقعی را در اختیار داشته باشند. این معاملات همچنین به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهند تا روی قیمت آینده بیت کوین شرط‌بندی کنند و به سفته‌بازی و معاملات پرریسک روی بیاورند.

معاملات آتی ابزارهایی هستند که بسیاری از بانک‌ها از آنها برای دست‌کاری بازارهایی از جمله طلا، نقره و حتی بیت کوین (در سال ۲۰۱۸) استفاده کرده‌اند.

آینده مبهم صرافی بایننس

چندین ماه است که به‌طور جدی درباره مجوز و نحوه فعالیت صرافی بایننس به مردم هشدار داده‌ام. اقدامات آنها از هر بانکی مفسدانه‌تر است. می‌توانم یک کتاب چندجلدی درباره فعالیت‌های غیرقانونی بایننس، از پول‌شویی و فرار مالیاتی گرفته تا دست‌کاری بازار بنویسم.

بایننس اکنون در مرکز یک رسوایی گسترده مالی قرار دارد. ده‌ها قانون‌گذار در سراسر جهان تأیید كرده‌اند كه بایننس اجازه فعاليت در كشورشان را ندارد و به شهروندان خود درمورد خطرات فعالیت در این صرافی هشدار داده‌اند. همه این‌ها در حالی است که من از سال ۲۰۲۰ درباره اقدامات این صرافی هشدار می‌دادم.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
پیش‌بینی نویسنده مقاله، از تشدید فشار‌های قانونی بر صرافی بایننس

صرافی بایننس از بسیاری جهات من را به یاد صرافی Mt. Gox می‌اندازد. علی‌رغم مدیریت کاملاً خصوصی این صرافی و نداشتن دفتر مرکزی و شماره تلفن، در حال حاضر بایننس بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان است و حجم معاملات آن از هر صرافی دیگری بیشتر است. صرافی Mt. Gox نیز در یک بازه زمانی، بزرگ‌ترین صرافی ارز دیجیتال جهان بود.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
آخرین تراکنش‌های صورت‌گرفته در صرافی Mt. Gox

بیشتر بخوانید: داستان هک صرافی Mt. Gox، بزرگ‌ترین سرقت تاریخ بیت کوین

برخی پیش‌بینی می‌کنند که در پایان راه، بایننس یا با کلاهبرداری از کاربران از عرصه خارج می‌شود و یا به‌دلیل فشارهای ناظران و قانون‌گذاران مجبور به تعطیلی می‌شود. فقط در صورت به‌وقوع‌پیوستن یکی از این حالات، می توانیم شاهد یک افت ۲۰ تا ۴۰ درصدی در قیمت بیت کوین باشیم.

کاهش سرمایه‌گذاران نهادی بیت کوین

یکی از تصورات غلطی که درباره ارزهای دیجیتال وجود دارد این است که سرمایه‌گذاران نهادی، علاقه‌مند و مشتاق به خرید بیت کوین هستند؛ اما در واقعیت این یک شایعه نادرست است که برخی سرمایه‌گذاران خرد و سلبریتی‌های ذی‌نفع صرفاً برای تبلیغ بیت کوین منتشر کرده‌اند.

در نمودار زیر، می توانید مشاهده کنید که گری اسکیل چندین ماه است که بیت کوین‌های جدیدی را به ترازنامه خود اضافه نکرده است. همین اتفاق نشان می‌دهد که برخلاف چیزی که در رسانه‌ها مطرح می‌شود، سرمایه‌گذاران نهادی آنقدر‌ها هم به بیت کوین علاقه ندارند.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟

این داده‌ها حاکی از آن هستند که بازار بیت کوین خالی از خریداران است و میزان عرضه در آن بیشتر از هر زمان دیگری است. با این اوصاف، شیب نزولی بیت کوین احتمالاً به هیچ‌یک از روندهای نزولی که پیش‌تر مشاهده کردیم شباهت نخواهد داشت. همچنین سرمایه‌گذاران نهادی بیت کوین هم احتمالاً تا زمانی که قیمت این ارز دیجیتال به کمتر از ۱۰٬۰۰۰ دلار نرسد، به بازار ورود نخواهند کرد.

ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین

بعد از ممنوعیت استخراج بیت کوین در چین، نرخ هش (هش ریت) بیت کوین به‌شدت سقوط کرده است. تا پیش از این، تقریباً ۷۹ درصد از کل استخراج بیت کوین در چین انجام می‌شد. در حالی که پس از تصویب ممنوعیت‌ها، کمتر از ۲ درصد از ماینرها قصد انتقال به خارج از چین را دارند و اکثریت آنها برای همیشه خاموش خواهند شد. بنابراین می‌توان گفت که بخش اعظمی از شبکه استخراج بیت کوین در چین متوقف می‌شود.

سال‌ها طول می‌کشد تا ماینرها در سراسر دنیا، بتوانند این ضرر به شبکه را به‌طور کامل جبران کنند. این محدودیت به احتمال زیاد بر قیمت بیت کوین هم تأثیر منفی خواهد داشت.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
تأثیر ممنوعیت ماینینگ در چین، بر هش‌ریت شبکه بیت کوین

چگونه می توان از بازار خرسی جان سالم به در برد؟

نکاتی که به آنها اشاره کردم، تنها ۶ رویداد اخیری هستند که قرارگرفتن ما در بازار خرسی ارزهای دیجیتال را تأیید می‌کنند. این عوامل می‌توانند اثبات کنند که ما تازه در مراحل اولیه یک بازار خرسی به سر می‌بریم.

حالا وقت آن است که به سراغ موضوع اصلی برویم و یادبگیریم که چگونه باید بازارهای نزولی را با موفقیت پشت‌سر بگذاریم. من ۹ راهکار برای ایمن‌ماندن در بازارهای نزولی در نظر دارم که آنها را با شما در میان خواهم گذاشت.

۱. احساسات دشمن سرمایه‌گذاری هستند

برای یک سرمایه‌گذاری درست، پیش از هرچیزی باید بتوانید به‌درستی فکر کنید و با استفاده از منطق و به دور از احساسات، تصمیم بگیرید. از آنجا که بازار ارزهای دیجیتال یک بازار جدید، پرنوسان و پرخطر است، هنوز هم بسیاری از فعالان آن دانش سرمایه‌گذاری کمی دارند و نمی‌دانند چگونه احساسات خود را به‌درستی مدیریت کنند.

هر بازاری یک چرخه دارد که از مراحل مختلف تشکیل می‌شود. به نظر می‌رسد که ما هنوز در مرحله «انکار» این چرخه قرار داریم. انکار دقیقاً جایی است که روند نزولی در آستانه شروع است؛ اما کمتر کسی می‌خواهد آن را قبول کند.

مرحله‌ای که ما در آن هستیم هنوز شروع چرخه و پیش‌زمینه یک اصلاح بسیار بزرگ‌تر است. با این حال، با وجود تمام شواهد و مدارک مطرح‌شده، تقریباً همه وب‌سایت‌های حامی ارزهای دیجیتال و سلبریتی‌های تأثیرگذار این بازار، معتقدند قیمت بیت کوین به‌طور قطع صعودی خواهد بود و منتظر شکستن رکوردهای جدید در کوتاه‌مدت هستند؛ اتفاقی که احتمال آن بسیار کم است.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
چرخه احساسات در بازارهای مالی

هنگامی که حباب بیت کوین در سال ۲۰۱۸ ترکید، بسیاری از سرمایه‌گذاران و طرف‌داران سرسخت این بازار، آغاز روند نزولی را انکار می‌کردند. آنها ادعا می‌كردند كه سقوط بیت کوین از ۲۰٬۰۰۰ دلار «طبيعي» است و طي چند ماه آينده به بالاتر از ۱۰۰٬۰۰۰ دلار خواهیم رسید.

اما واقعاً چه اتفاقی افتاد؟ طی ۱۲ ماه پس از ترکیدن حباب، ذخیره ارزش بیت کوین تقریباً ۸۵٪ کاهش یافت. این کاهش عجیب کافی بود تا بسیاری از سرمایه‌گذاران وحشت‌زده را مجبور به فروش در قیمت‌های بسیار پایین کند. با درنظرداشتن این تجربه، بیایید دوباره به سال ۲۰۲۱ برگردیم. زمانی که قیمت بیت کوین سرانجام در سال ۲۰۲۲ به زیر ۷۰۰۰ دلار برسد، اتفاقی مشابه رخ خواهد داد.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟
نمونه‌ای از پیش‌بینی‌های چهره‌های سرشناس درباره ارزش بیت کوین

بنابراین سعی کنید احساسات خود را کنترل کنید و مراحل مختلف چرخه بازار را درک کنید. در این صورت می‌توانید اطمینان حاصل کنید که از عموم مردم جلوتر هستید و مانند بسیاری از آنها، در دام تفکر غالب نیفتاده‌اید یا در یک بخش از چرخه بازار گیر نکرده‌اید.

۲. مقداری وجه را به‌صورت پول نقد نگه‌داری کنید

در بازارهای خرسی، پول نقد پادشاه تمام سرمایه‌گذاری‌هاست.

اگر طرف‌دار بیت کوین هستید، ممکن است نگران تورم و همچنین مخالف نگه‌داری ارزهای فیات به‌دلیل کاهش ارزش آنها باشید؛ اما این ترس نباید شما را از نگه‌داشتن پول نقد در حسابتان باز دارد. تورم در ایالات متحده حدود ۵ درصد است. اگرچه این مقدار خیلی زیاد به نظر می‌رسد، اما تصور کنید اگر قیمت بیت کوین ۸۵ درصد کاهش یابد، چه مقدار ضرر می‌کنید؟

بیت کوین بازارهای خرسی وحشیانه ای دارد و نگهداری بخشی از دارایی‌ها در قالب پول نقد در این بازه‌های زمانی، همیشه گزینه قابل‌قبولی بوده است. به‌دلیل کمبود مقررات نظارتی، استیبل کوین‌ها نیز هنوز چندان ایمن نیستند و انتظار می‌رود در ماه‌های آینده، نظارت‌های بیشتری بر آنها اعمال شود.

اگر در هنگام افت ارزش ارزهای دیجیتال، پول خود را در بانک نگهداری کنید و پس از گذشت این مدت، اقدام به خرید در کف قیمتی کنید، سود بهتری در انتظار شما خواهد بود. نکته‌ای که مایلم در این قسمت یادآور شوم این است که نگه‌داشتن دارایی‌ها در بانک، خیلی عقلانی‌تر از نگه‌داشتن آنها در صرافی‌های ارز دیجیتالی است که هنوز هیچ قانون‌گذاری مشخصی درباره آنها صورت نگرفته است.

۳. دید بلندمدت داشته باشید

یکی از بدترین کارهایی که می‌توانید در بازار خرسی انجام دهید، واکنش‌های سریع به حرکت‌های بازار است. برخی سرمایه‌گذاران در بلندمدت عملکرد قابل‌توجهی در بازار ندارند و دلیل اصلی آن، ورود سریع و شتاب‌زده به موقعیت‌های معاملاتی یا خروج سریع از آنهاست. این یک اشتباه رایج در میان سرمایه‌گذاران تازه‌کار است:

وقتی قیمت‌ها افت می‌کنند و به نظر می‌رسد که این سقوط برای همیشه ادامه خواهد داشت، احساس درونی ما حکم می‌کند که قبل از اینکه اوضاع بدتر شود، دارایی خود را بفروشیم. پس از فروش منتظر می‌مانیم تا زمانی که بازار گاوی اتفاق می‌افتد و قیمت ها به بالاترین حد ممکن می‌رسند. سپس به‌خاطر ترس ازدست‌دادن سودی که بقیه در حال کسب آن هستند، شروع به خرید دارایی در بالاترین قیمت و واردکردن پول به بازار می‌کنیم.

یک باور کلی که در ذهن همهٔ ما وجود دارد این است که هدف اصلی سرمایه‌گذاری، خرید در قیمت پایین و فروش در قیمت بالاست؛ اما اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که اکثر سرمایه‌گذاران با واکنش‌های احساسی به نوسانات بازار، به‌معنای واقعی کلمه برعکس عمل می کنند.

بنابراین در ارزهای دیجیتال اثبات‌شده‌ای که دارای پشتوانه فناورانه قوی هستند سرمایه‌گذاری کنید، آنها را با هدف سرمایه‌گذاری بلندمدت نگهداری کنید و صرفاً به دلیل پایین‌آمدن موقت قیمت آنها در بازار خرسی، اقدام به فروش آنها نکنید.

۴. روی ارزهای دیجیتال باکیفیت تمرکز کنید

وقتی بازارهای خرسی شروع می‌شوند، برخی شرکت‌های ارز دیجیتال و پروژه‌ها از دور رقابت در بازار کنار گذاشته می‌شوند. وارن بافت در همین راستا نقل‌قول معروفی دارد که اتفاقاً موردعلاقه من است:

زمانی که جریان موافق آب از حرکت باز می‌ایستد، تازه می‌فهمیم شناگر واقعی چه کسی بوده است.

به‌بیان دیگر، هنگامی که اوضاع بازار خراب می شود، شرکت‌هایی که در واقعیت هیچ مزیت رقابتی ندارند و از اهرم‌ها و وام‌های زیاد استفاده کرده‌اند بیشترین ضربه را می‌خورند؛ در حالی که شرکت‌ها و ارزهای دیجیتالی که پشتوانه تکنولوژی و تیم قوی دارند، کمترین آسیب را می‌بینند.

بنابراین، همیشه تمرکز خود را بر روی پروژه‌هایی بگذارید که کاربرد واقعی، پشتوانه فنی قوی و مزیت‌های رقابتی قابل‌اعتماد دارند.

۵. سعی نکنید یک چاقوی در حال سقوط را در دست بگیرید!

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟

تلاش برای زمان‌بندی بازار، از ابتدا یک جنگ شکست‌خورده است. نکته‌ای که باید در بازارهای خرسی به خاطر داشته باشید این است که قرار نیست لزوماً در پایین‌ترین کف قیمت و در کمترین قیمت ممکن شروع به خرید کنید. دلیل شما از خرید یک دارایی باید این باشد که به رشد آن در طولانی‌مدت اطمینان دارید. بنابراین، حتی اگر پس از خرید شما قیمت‌ها کمی افت کرد ناراحت و ناامید نشوید.

این تلاش سرسختانه برای خرید در کف، خود می‌تواند عامل دردسر باشد. به‌عنوان مثال، می‌تواند این ذهنیت را در شما ایجاد کند که قیمت به‌اندازه کافی پایین آمده است و از این پس قرار است با افزایش قیمت روبه‌رو باشیم؛ در حالی که همیشه این‌طور نیست و ممکن است وضعیت از این هم بدتر شود.

هنگامی که حباب ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۱۸ ترکید، بسیاری از افراد شروع به خرید ارزهای دیجیتال مختلف در کف قیمت (به اعتقاد خودشان) کردند. بعد از مدتی معلوم شد که آن‌ها مرتکب یک اشتباه مهلک شده‌اند. همان‌ طور که در بالا نیز اشاره کردیم، بیت کوین در آن زمان بیش از ۸۵٪ سقوط کرد و بسیاری از آلت‌کوین‌ها به مدت ۲ سال در یک مارپیچ مرگ قرار داشتند و بین ۹۵ تا ۹۹ درصد افت کردند.

چگونه از بازار نزولی ارزهای دیجیتال جان سالم به در ببریم؟

ممکن است برخی استدلال کنند که ارزهای دیجیتال بالاخره ارزش خود را بازیافتند و بنابراین خرید این افراد، اقدام اشتباهی نبود. در پاسخ به این استدلال بهتر است چند نکته را یادآوری کنم:

  • ۹۹ درصد از آلت کوین‌ها پس از این سقوط معروف، هرگز موفق به بازیابی نشدند.
  • حتی اگر این خریداران سود کرده باشند هم، سودشان خیلی کمتر از چیزی بود که می‌توانست باشد.
  • بسیاری از این خریداران (به‌دلیل ترسی که درمورد آن صحبت کردیم)، دارایی خود را در قیمت پایین‌تر فروختند.
  • اکثریت افراد آن‌قدری صبور نیستند که بخواهند سال‌ها برای چیزی صبر کنند.

۶. موقعیت‌های خود را به‌تدریج بسازید

این توصیه هم تقریباً مشابه و در راستای توصیه قبلی است.

به‌جای اینکه منتظر رسیدن قیمت دارایی به کف باشید و همه پول خود را به‌یک‌باره وارد بازار کنید، یک استراتژی بهتر در پیش بگیرید؛ موقعیت‌های خود را به‌تدریج بسازید و مرحله به مرحله وارد بازار شوید.

حتی اگر فکر می‌کنید قیمت‌ها به همان اندازه‌ای که انتظار دارید پایین آمده‌اند، عجله نکنید و مقداری از سرمایه خود را برای مراحل بعدی نگه دارید.

با این استراتژی، اگر اشتباه کرده باشید و ارزش دارایی موردنظر شما همچنان کاهش یابد، می‌توانید به‌جای نشستن و تماشاکردن، از کف‌های قیمتی جدید به‌ نفع خود استفاده کنید.

۷. تا زمانی که اکثر مردم از ترس دارایی خود را نفروخته‌اند، شروع به خرید نکنید

انتظار می‌رود که بازار خرسی بعدی بیت کوین، بزرگ‌ترین بازار نزولی در کل بازارها باشد. با تمرکزی که کل جهان بر صنعت ارزهای دیجیتال دارد، نوسانات قیمتی که در پیش داریم دیوانه‌کننده خواهد بود.

همان‌ طور که قبلاً گفتم، تعداد زیادی از اعضای جامعه ارزهای دیجیتال حدس می زنند که ۳۰٬۰۰۰ دلار کف قیمت بیت کوین است و ما هرگز پایین‌تر نخواهیم رفت. بنابراین بسیاری از افراد هستند که هنوز کوچک‌ترین سودی از بیت کوین کسب نکرده‌اند، اما همچنان به آینده آن بسیار امیدوارند و منتظرند که با افزایش قیمت، سود خوبی به دست بیاورند.

این دقیقاً یکی از دلایلی است که باعث می‌شود مطمئن باشم قیمت در ماه‌های آینده، با افت شدیدی مواجه خواهد شد.

بارون روتشیلد (Baron Rothschild)، یکی از اشراف‌زادگان انگلیسی قرن هجدهم و عضو خانواده روتشیلد، در تأیید این نکته می‌گوید:

 زمان خرید وقتی است که خون در خیابان‌ها جاری شود.

۸. در بازار خرسی، خرس‌ها را دنبال کنید!

بسیار مهم است که در هنگام سرمایه‌گذاری، خودتان همه جوانب را بسنجید و بهترین تصمیم ممکن را بگیرید. همچنین عقلانی‌تر است که هر آن چیزی که از دیگران می‌شنوید را با احتیاط فراوان بررسی کنید و خودتان درمورد آن تحقیق کنید.

کسی که با اعتمادبه‌نفس بیشتری صحبت می‌کند، لزوماً درست نمی‌گوید!

با این حال، من فکر می کنم هنگام قرارگرفتن در بازار خرسی، بهتر است از مشورت با طرف‌داران تندروی بیت کوین پرهیز کنید. به‌بیان دیگر، در این بازارها تبعیت از افرادی که دید بدبینانه‌ای نسبت به بیت کوین دارند بیشتر به نفع شماست تا تبعیت از کسانی که بیش‌ازحد به آن خوش‌بین هستند. آنها بارها و بارها اشتباه کرده‌اند و بعد از این هم اشتباه خواهند کرد.

بارها دیده شده است که بسیاری از افراد در توییتر اخبار جعلی و گمراه‌کننده را برای جلب سرمایه‌گذاران خرد و برانگیختن حس طمع آنها منتشر می کنند. آنها معمولاً این کار را در مراحل اولیه شروع بازار خرسی انجام می‌دهند تا بتوانند قیمت ها را پامپ کنند و پس از آن با فروش گسترده و دامپ قیمت به سود برسند.

۹. از شت کوین‌ها دور بمانید و از پروژه‌های زامبی فرار کنید!

بیشتر اوقات، مردم در پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری می کنند که آشکارا بی‌ارزش هستند. نکته مهم همین است که باید آن‌قدر قوی و منطقی باشید که جذب تبلیغات و ظواهر این گونه پروژه‌ها نشوید.

تقریباً هدف هر ارز دیجیتالی که در این بازار وجود دارد، جذب سرمایه‌گذاران جدید است. این شما هستید که باید بتوانید پروژه‌های فریبنده و فاقد ارزش را از میان سیل تبلیغات و تکنیک‌های بازاریابی شناسایی کنید و از آنها دور بمانید.

بسیاری از ارزهای دیجیتال موجود در بازار، روزی نابود خواهند شد. می‌دانم که به نظر ناامیدکننده می‌رسد، اما حقیقت دارد. باور نمی کنید؟ از این پاراگراف یک عکس بگیرید و چند سال بعد برگردید و ببینید که بازار چگونه از پروژه‌های بی ارزش خالی شده است.

سخن پایانی

بازار ارزهای دیجیتال همچنان متزلزل است و این احتمال وجود دارد که به‌زودی وارد یکی از بزرگترین مراحل نزولی خود طی چند سال اخیر شود؛ بنابراین اولین هدفتان باید این باشد که جزو آن اکثریت هیجان‌زده و همیشه متضرر نباشید.

کسب اطلاعات و افزایش دانش در این حوزه، کنترل احساسات، مدیریت خطرات و پرهیز از افتادن در تله پروژه‌های پوچ، برای همه سرمایه‌گذاران امری حیاتی است. مدیریت این شرایط کار آسانی نیست و به همین دلیل است که در نهایت بیشتر معامله‌گران با ضررهای سنگین شکست می‌خورند و در نهایت از بازار خارج می‌شوند.

امیدوارم که این مقاله توانسته باشد راهکارهای خوبی را برای ایمن ماندن سرمایه‌‌گذاران در بازار خرسی به شما ارائه دهد.

[ad_2]

لینک منبع

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زنجیره تامین نیازها
[the_ad id="9960"]

برای درخواست مشاوره رایگان، از ساعت 8 الی 22 تماس بگیرید.

09338752044